Muž, ktorý mal vrátiť Dortmund na správnu cestu | Futbalovysen.sk

BLOG

Muž, ktorý mal vrátiť Dortmund na správnu cestu

Borussia Dortmund skončila v uplynulom ročníku nemeckej Bundesligy na treťom mieste za majstrovským Bayernom Mníchov a prekvapením sezóny RB Lipsko. Klubové vedenie nebolo spokojné s výsledkami v rozhodujúcich zápasoch a odniesol si to mladý tréner Thomas Tuchel. Tuchel bol v Dortmunde obľúbený a preferoval ofenzívne poňatie hry, avšak BVB často strácalo body s priemernými súpermi a v konečnom dôsledku môže byť Borussia rada za tretie miesto v tabuľke. Situáciu k lepšiemu by mal zmeniť nový kormidelník – Peter Bosz.

Thomas Tuchel

Čo môže 53-ročný doterajší kouč Ajaxu Amsterdam ponúknuť nemeckému veľkoklubu? „Kluby, ktoré trénoval, vždy hrali technicky a ofenzívne. Peter je veľmi skúsený a má jasnú víziu,“ povedal o ňom legendárny holandský brankár Edwin van der Saar. „Pamätám si, že sa s mojím otcom bavieval o futbale a zabávali sa spolu. Je to dobrý chlap, ktorý je otvorený aj ideám iných,“ myslí si syn legendárneho Johana Cruyffa Jordi, ktorého slová cituje UEFA.com.

Marco Reus

Slovami chváli na nenápadného Petera Bosza, ktorý priviedol Ajax v minulej sezóne do finále Európskej ligy, nešetril ani Huib Rowenhorst, bývalý technický riaditeľ, ktorý s ním mal v minulosti skúsenosť. „Ak niekto ovláda Cruyffovu filozofiu, je to Peter Bosz. Radšej vyhrá 5:4 ako 1:0. Je taktiež pomerne tvrdohlavý.“ Tak či onak, Dortmund bude mať v novej sezóne trénera, ktorý spĺňa požiadavky klubových šéfov a dokáže pracovať s veľkým počtom mladých hráčov. Aj keby sa BVB výsledkovo hneď nedarilo, je veľká pravdepodobnosť, že Borussia bude hrať jedným slovom ľúbivo. Dortmund by chcel prehovoriť do boja o celkové prvenstvo aj v Lige majstrov.

„Keď vidím môj tím brániť a kaziť hru, neužívam si to. Hovorím si, že už keď som na lavičke, chcem si urobiť aspoň pekné popoludnie a chcem, aby fanúšikovia mali pekný deň tiež,“ hovorí nový muž na striedačke Borussie Dortmund. Úspešná červeno-čierna éra pod taktovkou Jurgena Kloppa je už minulosťou, neúspešná kapitola Thomasa Tuchela je už uzavretá taktiež. Môžeme sa len a len tešiť na to, na ktorého zo svojich predchodcov nadviaže sympatický kormidelník Peter Bosz.

!!! ZÁJAZD NA NEMECKÝ SUPERPOHÁR DORTMUND - BAYERN MNÍCHOV !!!

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV