Blog: Červení Diabli, Citizens, večná rivalita a super futbal

BLOG

Červení Diabli, Citizens, večná rivalita a super futbal: Priemyselný Manchester vás očakáva!

Nie nedarmo sa hovorí, že Anglicko je futbalovou kolískou. Nasledujúce riadky vo vás vzbudia pocit, že sa nachádzate v jednom z najdôležitejších futbalových centier Veľkej Británie. Dámy a páni, vitajte v Manchestri.


Nebudeme si ale klamať, kto ide do Anglicka na futbal, vo veľkom percente volí Manchester United. Červení Diabli disponujú prakticky nepredstaviteľnou marketingovou silou. K tomu prirátajme nádherný štadión Old Trafford, ktorý nie nadarmo prezývajú Divadlo snov a za zmienku stoja mená ako José Mourinho, Paul Pogba, Juan Mata alebo Romelu Lukaku. Zažiť atmosféru vyše sedemdesiatich tisíc fanúšikov, ako povzbudzujú po celý zápas, je neopakovateľným zážitkom.

United sú prvým anglickým klubom, ktorý vyhral Európsky pohár a vedeli ste, že v histórii klubu sú iba 2 tréneri, ktorí nemajú britský pôvod. Asi uhádnete, že nimi sú Van Gaal a Mourinho.


Pomaličky však badať aj záujem o City. Klub, ktorý často počúva, že mimo Manchestru nemá fanúšikov, sa teší stále väčšej podpore. Niet sa čo čudovať, trénerský mág Pep Guardiola a veľké futbalové hviezdy ako Sergio Aguero, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, David Silva či Vincent Kompany prilákajú aj tých najnáročnejších futbalových fanúšikov.

Zaujímavosťou je, že na starom štadióne Citizens hrávali od 1945 do 1949 aj United, keďže ich štadión bol zničený vo vojne. Tieto časy sú však už preč a oba stánky sú vynovené a supermoderné.


Londýn, Madrid či Barcelona sú mestá, ktoré sú svetoznámymi turistickými destináciami a lákajú nielen futbalom. Manchester ním zrovna nie je a ako raz povedal Nemanja Vidič: "Na Manchestri je najkrajšia vlaková stanica s odchodmi vlakov. Podobne ako napríklad Dortmund je toto mesto hlavne priemyselným strediskom a drvivé percento ľudí tu pracovalo v továrňach alebo na železniciach.

Možno práve preto je futbal tak populárny a v deň zápasu sa život v meste úplne zastaví. Práve v Manchestri v bývalom hoteli Royal bola založená futbalová liga.

S blízkym Liverpoolom sa táto časť Anglicka stáva najfutbalovejšou a je možnosť skombinovať futbalový let až so 4 klubmi: United, City, Liverpool a Everton.


Tvrdiť však, že okrem Old Traffordu a Etihad Stadium tu turisti mimo futbalové zápasy nemajú čo robiť, by bolo hriechom.

Nemali by ste obísť kultové Hard Rock Café, manchesterskú prehliadku na loďke po rieke, pričom v okolí mesta sú viaceré jazerné oblasti. Bridgewater Canal otvorený v 1761 bol prvý umelý kanál nezávislý od prírodných vôd. Určite treba skočiť na "pint of beer" (v Anglicku nie sú pól litráky, ale pinty) a dať si "fish&chips".

Pri zvážení všetkých atribútov je odpoveď jednoznačná – Manchester je správna voľba.


PONUKA ZÁJAZDOV NA MANCHESTER UNITED

PONUKA ZÁJAZDOV NA MANCHESTER CITY


Futbalovysen.sk je futbalová cestovná kancelária, s ktorou (si) od roku 2012 už tisícky klientov plnia futbalové sny.

Ponúkame vstupenky a zájazdy na futbalové aj športové podujatia po celom svete. Futbalu sa venujeme na stránkach Futbalovysen.sk a Fotbalovysen.cz a ponuku športových podujatí vrátane zájazdov na Tour de France, MS v hokeji alebo Wimbledon nájdete na Sportovysen.sk.

Snažíme sa, aby naše zájazdy na futbal neboli iba sedením v autobuse/lietadle a naháňaním sa na štadión, ale aby ľudia aj niečo videli, oddýchli si a okrem zápasu sa domov vrátili s množstvom zážitkov. Značka Futbalovysen.sk je vybudovaná na odporúčaniach, osobnom prístupe a tejto filozofii a sme vďační za všetky vaše referencie.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV