CESTOVANIE ZA FUTBALOM NIE JE LEN FUTBAL - 8.ČASŤ: PARÍŽ | Futbalovysen.sk

BLOG

CESTOVANIE ZA FUTBALOM NIE JE LEN FUTBAL - 8.ČASŤ: PARÍŽ

Cestovanie na športový zápas nemusí vždy znamenať iba účasť na futbalovom zápase. V meste, ktoré navštívite toho môžete zažiť skutočne veľa. Dnes sa zameriame na metropolu Francúzska, nádherný Paríž. Paríž, ktorý je označovaný ako mesto módy, patrí medzi najnavštevovanejšie a najkrajšie miesta na celom svete.

V meste sídli z popredných futbalových klubov iba PSG, ktoré získalo v aktuálnom ročníku francúzsky titul v rekordnom čase. Paríž Saint- Germain sa teší veľkej finančnej podpore arabských šejkov, preto momentálne nemá v Ligue 1 výraznejšiu konkurenciu. Paríž je ale jedným z miest, kde sa okrem návštevy domovského stánku PSG Parku Princov rozhodne nebudete nudiť.

Metropola Francúzska ponúka bájnu Eiffelovu vežu, katedrály Notre-dame či Saint Genevieve, obísť nemôžete ani svetoznáme múzeum Louvre. Za srdce vás chytí aj veľké množstvo námestí, kaviarní či divadiel, kde môžete tráviť svoj voľný čas. Do Paríža každoročne putuje veľké množstvo návštevníkov, i keď treba dodať, že dôvod ich cesty nie je prvorado futbalový. PSG totiž stále nemá mimo Francúzsko vybudovanú takú veľkú fanúšikovskú základňu ako napríklad FC Barcelona a Real Madrid.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV