Doba sa mení, mladíkov v zostave Realu Madrid pribúda | Futbalovysen.sk

BLOG

Doba sa mení, mladíkov v zostave Realu Madrid pribúda

Úvod tohto milénia so sebou priniesol vznik slávnych madridských Galácticos. V drese Realu Madrid hrali najdrahší futbalisti sveta na vrchole svojich kariér. Počet talentovaných mladých hráčov základnej zostave Bieleho Baletu bol však kritický nízky.

 

Prezident Merengues Florentino Perez mal obľubu v kupovaní najslávnejších futbalových mien. Pri svojom prvom zvolení fanúšikom sľúbil, že každý rok príde do Madridu svetová superstar. Postupne Real posilnili mená ako Luis Figo, David Beckham či Michael Owen. Biely Balet bol na vrchole, Barcelona naň nestíhala, o Atléticu Madrid ani nehovoriac.

 

S príchodom Pepa Guardiolu do Barcelony v roku 2008 a prekopaní celého prvého mužstva však dovtedajšia taktika Realu Madrid prestala sláviť úspech. Zrazu predražené hviezdy nedokázali držať krok s namotivovanými talentovanými mladíkmi katalánskeho giganta. V čele Realu však opäť bol Perez a pokračoval vo svojej filozofie. Prišiel Cristiano Ronaldo z Manchestru United, taktiež bol kúpený Gareth Bale z Tottenhamu Hotspur. Príkladmi sú aj Toni Kroos, Luka Modrič alebo Karim Benzema.

Talentovaný mladík Marco Asensio

Pusinkám to ale nestačilo, Barcelona bola o krok vpred. Všetko zmenil príchod francúzskeho trénera Zinedinea Zidanea. Zidane znalý pomerov v Reale vedel, čo musí urobiť, aby sa klub vrátil do reálneho boja s Barcelonou. Prestal deliť kabínu na takzvaných „Figov“ (hotové drahé hviezdy) a „Pavónov“ (talentovaných mladých futbalistov). Bývalý kapitán francúzskej reprezentácie jednoducho začal dávať šancu hráčom, ktorí boli v daný moment v najlepšej forme. Nezáležalo pritom na ich mene či prestupovej čiastke.

 

Pod Zidaneovým vedením Real Madrid vyhral Ligu majstrov v minulom ročníku a v prebiehajúcej sezóne sa pokúša o obhajobu, pričom vedie Primera División. Nepotrebuje na to jedenásť takpovediac hotových futbalistov, šancu dostávajú stále vo väčšom počte mladíka. Spomenúť treba odchovanca Alvara Moratu, ktorý sa v lete vrátil z Juventusu Turín, obrovským talentom je Marco Asensio, ktorému odborníci odhadujú hviezdnu budúcnosť.

 

Chorvátsky stredopoliar Matteo Kovačič

 

Pľúcami zálohy Bieleho Baletu je Casemiro, kremenitý stredopoliar, ktorému výrazne pomohlo hosťovanie v FC Porto. Z tohto portugalského tímu prišiel aj stále zlepšujúci sa krajný bek Danilo. Do zostavy sa na radosť domácich fanúšikov stále viac dostáva aj odchovanec Lucas Vazquez, mládežnícky reprezentant Španielska.Pravidelným členom základnej jedenástky je španielsky obranca Dani Carvajal, ktorého Realu závidí väčšina futbalovej Európy. Úspešnú kariéru má pred sebou aj ďalší odchovanec Nacho.

 

V dobrom svetle sa ukazuje aj mladučký zakončovateľ Mariano, pričom veľkú dávku zodpovednosti Zidane v zálohe zveril chorvátskemu talentu Matteovi Kovačičovi. Pohľad na stále vyťaženejších mladíkov Realu Madrid teší aj nezainteresovaného fanúšika. Pusinky sa vydali novou cestou, kedysi nemysliteľnou.

 

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV