Dortmund: Svetový štadión a najlepší fanúšikovia na svete | Futbalovysen.sk

BLOG

Dortmund: Svetový štadión a najlepší fanúšikovia na svete

Futbalové Nemecko, to rozhodne nie je len Bayern Mníchov. Kto si to myslí, mal by sa vybrať s nami na zájazd do Dortmundu. Mesto, ktoré je zasnúbené strojárskemu priemyslu a nachádza sa v ňom veľké množstvo fabrík, v sebe skrýva ďaleko viac, ako len tisíce ľudí, ktorí dennodenne pracujú a tvoria podstatnú časť nemeckého priemyslu. Veľkou výhodou tohto mesta je, že sa doň pomerne komfortne dostanete aj autobusovou dopravou a nemusíte nutne voliť cestu prostredníctvom lietadla.

 

Dortmund je považovaný za veľkomesto, tvorí centrum spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko a najväčším ťahákom pre turistov z celého sveta je futbalovým klub BVB. Tunajšia Borussia bola založená už v roku 1909 a v súčasnosti patrí medzi najlepšie futbalové kluby na svete. Ich legendárna tribúna Gelbe Wand je najväčšou tribúnou na státie v Európe a pohľad na ňu je elektrizujúci.

Najväčším rivalom nie je Bayern, ako by si väčšina ľudí myslela, ale Schalke. Ich derby zápasy stoja naozaj za to. S Bavormi je rivalita od cca 1990, odkedy sú tieto 2 mužstvá najlepšími v Nemecku.

Motom klubu je Echte Liebe alebo Pravá láska a najvyššia priemerná ligová návšteva v Európa je jasnou výpovednou hodnotou tohto sloganu.


Ako to už ale býva zvykom, ani Dortmund nie je lákavý len a len futbalom, i keď práve najpopulárnejší šport na svete je turistickou atrakciou číslo jeden aj tu. Veľmi zaujímavý je park menom Westfalenpark, futbaloví milovníci si prídu na svoje v Múzeu nemeckého futbalu, pričom práve počet rôznych múzeí je v Dortmunde naozaj slušný. Nechýbajú ani útulné či väčšie námestia, kostolíky a veľké množstvo reštaurácií či kaviarní, kde čas počas zájazdu ubieha vo veľmi príjemnej atmosfére.


Špičkové nemecké pivo snáď ani spomínať netreba, príde si tu na svoje naozaj aj ten najnáročnejší degustátor. Samotná návšteva štadióna menom Signal Iduna Park je zážitkom na celý život. Na mieste, kde sa permanentky dedia po celých generáciách na vás čaká osemdesiat tisíc fanúšikov, ktorí sú mnohými pasovaní medzi najlepších na svete. Neúnavné fandenie, perfektné choreá, originalita a pocity, ktoré sa slovami opísať nedajú. Nečudo, že tu v posledných rokoch padli veľkokluby ako Bayern Mníchov či Real Madrid.


AKTUÁLNA PONUKA ZÁJAZDOV NA DORTMUND


Futbalovysen.sk je futbalová cestovná kancelária, s ktorou (si) od roku 2012 už tisícky klientov plnia futbalové sny.

Ponúkame vstupenky a zájazdy na futbalové aj športové podujatia po celom svete. Futbalu sa venujeme na stránkach Futbalovysen.sk a Fotbalovysen.cz a ponuku športových podujatí vrátane zájazdov na Tour de France, MS v hokeji alebo Wimbledon nájdete na Sportovysen.sk.

Snažíme sa, aby naše zájazdy na futbal neboli iba sedením v autobuse/lietadle a naháňaním sa na štadión, ale aby ľudia aj niečo videli, oddýchli si a okrem zápasu sa domov vrátili s množstvom zážitkov. Značka Futbalovysen.sk je vybudovaná na odporúčaniach, osobnom prístupe a tejto filozofii a sme vďační za všetky vaše referencie.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV