Finále FA Cupu prináša veľkú otázku – skončí Wengerova éra?

BLOG

Finále FA Cupu prináša veľkú otázku – skončí Wengerova éra?

Už v sobotu nás čaká stretnutie, pre aké sledujeme futbal. Vo finále najstaršej trofeje na svete, anglického FA Cupu, sa strednú londýnski rivali, Chelsea a Arsenal. Celok zo Stamford Bridge si poradil v semifinále v dobrej forme hrajúcim Tottenhamom Hotspur, Kanonieri sa prebojovali do vytúženého zápasu vo Wembley po kvalitnom výkone proti Manchestru City. Zatiaľ čo The Blues môžu získaním FA Cupu zaknihovať double, pre Arsenal ide o poslednú šancu v tejto sezóne získať cennú trofej.

Alexis a Ozil

V kuloároch sa pošepkáva, že tento zápas vo veľkom napovie o ďalšej budúcnosti Arsena Wengera. Francúzsky kouč je v červenej časti Londýna už dvadsať rokov, pričom jeho tím počas tohto obdobia nikdy nechýbal v prestížnej Lige majstrov. Nasledujúci ročník však bude rozdielny, Kanonieri totiž skončili v Premier League na piatom mieste a v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta ich neuvidíme. Neprajníci Wengera tvrdia, že nastal čas na zmenu, pričom kormidelník prezývaný Profesor by mal klubu, ktorý dostal medzi svetovú elitu, zamávať so cťou.

FA Cup

Aj preto nás čaká vo Wembley veľmi zaujímavé stretnutie. Wenger bude chcieť dať svoju účinkovaniu v Arsenale úspešnú bodku, prípadne verejnosti dokázať, že stále má na to, aby sedel na lavičke Kanonierov. Anglicko je v očakávaní, zraky všetkých fanúšikov budú vzhliadať do vypredaného Wembley. Tréner Chelsea Antonio Conte prekvapivo prehlásil, že podľa jeho slov je favoritom Arsenal, pretože Modrí po výhre Premier League musia hľadať ďalšiu motiváciu. Jedným dychom však dodal, že verí, že jeho zverenci motiváciu nájdu.

Je to futbal, je to šport, no na deväťdesiat minút pôjde pre oba fanúšikovské tábory o všetko. Aj keď nie sú Chelsea a Arsenal úhlavní nepriatelia, panuje medzi nimi značná rivalita a diváci sa predbiehajú v tvrdeniach, či je Londýn vlastne modrý alebo červený. Aj toto finále nám môže pomôcť nájsť odpoveď na túto otázku. Čo sa týka výkonnostnej stránky, Chelsea zažíva vynikajúcu sezónu a prezentuje sa kvalitným futbalom. Na druhej strane Arsenal môže byť spokojný prakticky len s výkonmi Alexisa Sancheza, no kvalitný Čiľan sám na The Blues stačiť nebude.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV