FUTBALOVÝ RÁJ V ISTANBULE | Futbalovysen.sk

BLOG

FUTBALOVÝ RÁJ V ISTANBULE

Turecko - naša ďaľšia nová destinácia. Myslíte si, že Turecko sú len horúce letá, krásne hotely, slnečné pláže a chutný kebab? Tak to ste na veľkom omyle! Turci sú veľkí fanúšikovia futbalu, priam až milovníci od kosti. Taká atmosféra, ako býva na štadiónoch Fenerbahce, Galatasarayu, Besiktasu práve v týchto mestských istanbulských derby, nenájdte nikde inde na svete. Turci majú fandenie v krvi a preto sú svetovým číslom 1.


GALATASARAY - FENERBAHCE

19-násobný víťaz tureckej ligy na čele s defenzívnou stenou menom Martin Škrteľ vo svojich zadných radoch - to je Fenerbahce Istanbul! Toto interkontinentálne derby medzi spomínaným Fenerbahce a Galatasarayom sa označuje za jedno z najrušnejších a najintenzívnejších derby na CELOM svete. Proti sebe sa stretáva "ázijská" a "európska" časť Istanbulu a naprataný štadión v búrlivej tureckej atmosfére praská vo švikoch.

Historicky bol Galatasaray založený ako "aristokratický" klub, kým Fenerbahce ako "robotnícky". Triedne rozdiely v súčasnosti neexistujú, ale tradícia zostáva a derby sú naozaj jedinečným futbalovým zážitkom. Lepšiu atmosféru neuvidíte ani na El Clásicu.


BESIKTAS - FENERBAHCE

Ďaľšia búrlivá pochúťka v znamení zápasu Besiktasu s Fenerbahce. Besiktas je podľa prieskumov tretí najpopulárnejší klub v krajine a rovnako ako Galatasaray je z ázijskej časti mesta. Besiktas sa zároveň predstaví v modernej 41-tisícovej Vodafone Aréne, ktorá bola otvorená v roku 2016.


FENERBAHCE - GALATASARAY

Obrovský a najlepší derby zápas na koniec! Atmosféra je vyhrotená a tieto dva tímy pravidelne bojujú medzi sebou o titul. Preto si ho nenechajte ujsť a poďte s nami do Istanbulu a zažite turecké peklo na vlastnej koži. Zápas sa odohrá na 50-tisícovom Şükrü Saracoğlu Stadyumu.


Okrem skvelého futbalu v tureckom Istanbule nájdete mnoho nádherných miest a zákutí. Istanbul spája Marmarské a Čierne more, Bosporský prieliv rozdeľuje metropolu na európsku a ázijskú časť. V európskej časti nájdete väčšinu obchodov a historických miest. V ázijskej časti žije asi stretina obyvateľov. Viac ako 300 rokov bol Istanbul najväčším mestom na svete, v 1840 mu toto prvenstvo zobral Londýn.

Vedeli ste, že Modrá mešita je jedinou v Istanbule so 6 minaretmi, čo je maximum, koľko ich mešita môže mať. 4 bronzové kone momentálne umiestnené v benátskej katedrále San Marco priviezli Krížiaci z Konštantínopolu v 13. storočí. A do tretice zaujímavosť, že po Londýne a New Yorku je toto metro tretie najstaršie na svete.


Tisícročný chrám Hagia Sofia (Chrám Božej Múdrosti) bol najprv kostolom, teraz mešitou a skoro 900 rokov najväčšou katedrálou na svete. Je hlavnou dominantou mesta. Srdcom Istanbulu je už niekoľko storočí Grand Bazar s viac ako 4000 obchodíkov, kde nájdete všetko od čajov až po zlato a striebro.

Výhľad z Galatskej veže, palác Topkapi ako múzeum predmetov z Osmanskej ríše alebo námestie Taksim sú iba zlomky pokladov tejto metropoly. Nechce sa vám chodiť? "Zaveste sa" na električku užívajte si atmosféru centra.

Na výber je toho veľa, a dúfame, že sa spolu stretneme na výlete za našou novou destináciou - TURECKOM.


PONUKA ZÁJAZDOV NA TURECKÚ LIGU


Futbalovysen.sk je futbalová cestovná kancelária, s ktorou (si) od roku 2012 už tisícky klientov plnia futbalové sny.

Ponúkame vstupenky a zájazdy na futbalové aj športové podujatia po celom svete. Futbalu sa venujeme na stránkach Futbalovysen.sk a Fotbalovysen.cz a ponuku športových podujatí vrátane zájazdov na Tour de France, MS v hokeji alebo Wimbledon nájdete na Sportovysen.sk.

Snažíme sa, aby naše zájazdy na futbal neboli iba sedením v autobuse/lietadle a naháňaním sa na štadión, ale aby ľudia aj niečo videli, oddýchli si a okrem zápasu sa domov vrátili s množstvom zážitkov. Značka Futbalovysen.sk je vybudovaná na odporúčaniach, osobnom prístupe a tejto filozofii a sme vďační za všetky vaše referencie.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV