Keď kráľ navštívi cisárov, musíte byť v Ríme | Futbalovysen.sk

BLOG

Keď kráľ navštívi cisárov, musíte byť v Ríme

O tom, že všetky cesty vedú do Ríma niet pochýb, no pri futbalových magistrálach to v Taliansku tak úplne neplatilo. Sem tam sa vyskytli aj odbočky na milánske San Siro alebo turínske Juventus Stadium. Lenže to by neboli hrdí Rimania, ak by sa s takýmto stavom zmierili.

Ak ste futbalový fanúšik a mali ste niekedy pocit, že by ste mali vyraziť do Ríma, snáď nikdy nebola lepšia príležitosť ako teraz. Cisár Francesco Totti už síce sleduje svoje vojská len z pohodlia VIP tribúny, ale na jeho miesto na trávniku sa tlačia ďalší adepti. A bola by škoda nepozrieť si futbalové gladiátorské súboje, priamo v jame levovej.

Navyše ak brlohom leva je samotný Rím, ktorý okrem veľkolepého Olympijského štadióna, na ktorom zvádzajú ľúte boje až dva kluby – Lazio a AS Rím, ponúka (nielen) fanúšikom toľko možností kam sa vybrať, až sa z toho krúti hlava.

Dobrodružná cesta históriou

Veľkú výhodu majú v meste tí, ktorí čítali slávny román Dan Browna – Anjeli a Démoni. Pre nich bude mať celá prechádzka Rímom oveľa dobrodružnejší charakter. Ak ste dielo nečítali, do vašej návštevy by ste mali. Výlet vám bude chutiť úplne inak.

Aj bez toho je však Rím miesto, ktoré stojí za to objaviť. Bájne Koloseum vás zrazí na zem mohutnosťou a opäť prebudí dávno zabudnutý obdiv voči Rímskej ríši. Dejiny starovekého sveta na vás dýchnu aj ak sa vyberiete smerom k Circus Maximus, Forum Romanum a samozrejme Panteónu, chrámu Bohov, ktorý dnes stráži ostatky velikánov, ako napríklad Raffaello Santi. Ak vás antické stavby naozaj zaujímajú, držte sa triedy Via dei Fori Imperiali. Postaviť ju dal Mussollini, priamo pomedzi všetky slávne antické pamiatky.

Veľká škoda by bola nepozrieť si svetoznámu fontánu Di Trevi, ktorá v knihe tiež má svoju úlohu. Aj nečitateľom však pripraví silný zážitok. Pokiaľ vás nezlomí nejaký ten kilometer v nohách, odporúčame aj výstupy na dva pahorky, ktoré pre históriu Ríma veľa znamenajú. Na Palatínskom pahorku bol Rím údajne založený a na Kapitolskom pahorku zasa kedysi bolo obetisko bohom. Dnes je tam však nádherné Michellangelovo námestie – Campidogllio.

Nuž a či už ste veriaci alebo vás zaujímajú iba božstvá futbalové, byť v Ríme a nenavštíviť Vatikán je hriech aj pre zarytých ateistov. Vatikán vás určite nesklame. Ohromí vás už po príchode na námestie Svätého Petra, uprostred ktorého je úžasný egyptský obelisk. Oproti vám sa však už týči Bazilika sv. Petra, ktorá vám rýchlo pripomenie, kto vládne tomuto kraju.

Basilica Sancti Petri je najväčší kresťanský chrám na svete, ktorý udivuje svojou mohutnosťou, keď sa týči do výšky až 132,5 metra. Nepočítajte s tým, že ho zvládnete prejsť rýchlo. Ak by vás aj na Vatikáne nelákalo už nič iné, ak už tam budete, zastavte sa v Sixtínskej kaplnke. Michellangelo si s jej výzdobou dal dosť práce, preukázať mu úctu aspoň letmým nahliadnutím sa patrí. A my vám garantujeme, že ostanete dlhšie, akurát vás možno bude trocha bolieť krk z neustáleho pozerania nahor.


autobusovy-zajazd-ikona Autobusový zájazd na Lazio Rím - Juventus, 25.1. - 28.1.


Ave, Cristiano Ronaldo

Nuž ale, späť do športovej reality. Našou spoločnou vierou je futbal a tomu vládnu silnou nohou iné mýtické postavy. Jedna z nich si dokonca počas leta našla domov v Taliansku, konkrétne v Turíne a my sme si nenechali ujsť príležitosť, aby sme vám ponúkli návštevu Ríma práve v čase jeho pobytu v Ríme.

CK Futbalový sen preto pripravila jedinečný zážitkový pobyt priamo na zápas Lazio Rím – Juventus Turín, v ktorom sa jeho excelencia Cristiano Ronaldo prvýkrát predstaví v novom drese, na Olympijskom štadióne. Vychutnať si pohľad na jedného z najlepších futbalistov v histórii tohto športu v úžasnom meste na nádhernom štadióne, za ohlušujúceho povzbudzovania fanatických tifosi? Veľa krajších futbalových zážitkov nie je (Sorry Barcelona).

Poďte s nami do Ríma a zažite ho na vlastnej koži. Na Taliansko máme skvelé zážitky v podobe vydarených futbalovo-poznávacích zájazdov na Inter - Neapol a Inter - Juventus. Aj je pre vás pripravený kompletný program a navštívime tie najlepšie miesta. Toto nie je len obyčajný výlet za futbalom, toto bude futbalová cesta, ktorá stopercentne končí priamo v srdci Ríma.


Dátum zájazdu: 25.-28.1.2019

Nezáväzne objednať


SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV