Len jedna liga môže byť najlepšia, je ňou La Liga | Futbalovysen.sk

BLOG

Len jedna liga môže byť najlepšia, je ňou La Liga

Futbaloví fanúšikovia veľmi radi vedú polemiky o tom, ktorá ligová súťaž na svete je najlepšia. Premier League má Manchester United, Chelsea, Liverpool či Tottenham, Bundesliga má Bayern Mníchov s Dortmundom, Ligue 1 disponuje PSG a Monakom, talianska Serie A Juventusom, Neapolom či AS Rím. Len jedna súťaž v sebe však obsahuje momentálne najväčšie množstvo veľkoklubov – španielska La Liga. Primera División každý týždeň ponúka futbalové zápasy Realu Madrid, Barcelony, Sevilly či Atlética Madrid.

Logo La Liga

Nech už je názor divákov v rozličných krajinách sveta akýkoľvek, spoločným menovateľom v športe sú výsledky. Výsledky sa oklamať nedajú a poskytujú pravdivé zrkadlo. Faktom je, že tímy zo Španielska panujú futbalovej Európe a momentálne to nevyzerá na výmenu stráží. Dôkazom sú napríklad Barcelona, Real Madrid a Atlético Madrid v Lige majstrov. Biely Balet vyhral túto súťaž v posledných troch rokoch dvakrát, Katalánci za poslednú dekádu štyrikrát. Atlético Madrid sa dostalo v posledných štyroch sezónach trikrát do semifinále, zahralo si dvakrát finálový zápas.

Cristiano Ronaldo a Lionel Messi

Ďalším dôkazom španielskej kvality je Európska liga, ktorú v posledných rokoch ovládala Sevilla. Andalúzania triumfovali rok, čo rok. V tejto sezóne ich môže napodobniť Celta Vigo, pričom pred „sevillským zlatým vekom“ v druhej európskej pohárovej súťaži dosahovali skvelé výsledky aj Atlético Madrid či dokonca Espanyol Barcelona. Kluby z Anglicka, Nemecka či Talianska môžu počas posledných rokov španielskym celom iba závidieť. Jednoducho, po ére tímov z Premier League či Serie A, prišla éra Španielov.

Ako posledný argument, prečo je momentálne Primera División najlepšou ligou na svete je tvrdenie, že v nej hrajú najlepší futbalisti na svete. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Sergio Ramos, Marcelo či Toni Kroos v Reale Madrid, Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez, Andrés Iniesta alebo Sergio Busquets v FC Barcelona. Skvelý Antoine Griezmann, skúsení Fernando Torres či Kevin Gameiro z Atlética Madrid. Mená, ktoré udávajú futbalové trendy. Mená, kvôli ktorým diváci platia nemalé peniaze, aby videli svojich miláčikov v akcii. Ľudia môžu namietať, že kvalita tímov zo spodných priečok v Španielsku a celková vyrovnanosť súťaže je nižšia ako v Anglicku či Nemecku. To však nič nemení na tom, že futbalová smotánka sa momentálne vyskytuje na Pyrenejskom polostrov.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV