Blog: Manchesterské derby 2016 môže byť historické | Futbalovysen.sk

BLOG

Manchesterské derby 2016 môže byť historické

Už v sobotu o 13:30 sa môžeme tešiť na zápas, na ktorý sa čakalo celé leto. Manchesterské derby. Bitka o mesto, ktoré sa po zápase oblečie do červenej alebo do modrej farby. United aj City sú v prebiehajúcom ročníku hlavnými favoritmi na titul v Premier League, ich duel by mal byť najsledovanejším stretnutím doterajšieho priebehu súťaže.

Podľa všetkého pôjde o historicky najdrahší duel, pretože základné zostavy oboch celkov podľa zverejnených správ presiahnu 600 miliónov libier. To sa v minulosti zatiaľ neudialo. Bude to bitka s veľkým "B", zbrane skrížia nielen nenávidení rivali ale aj trénerskí mágovia José Mourinho a Pep Guardiola.

Faktom je, že vo vzájomných meraniach síl je doposiaľ úspešnejší španielsky kouč, dokonca bola zverejnená štatistika, že Mourinho bol viackrát prepustený ako zdolal Guardiolu. Pre Portugalčana je Pep tŕňom v oku, obaja sa nemajú v láske už od pôsobenia v španielskej La Lige, kde Mourinho trénoval Real Madrid a Guardiola Barcelonu.

Čo sa týka hráčov, United sa budú spoliehať hlavne na Rooneyho, Pogbu či Ibrahimoviča, naopak, chýba zranený novic Mchitarjan. Najväčšou stratou City je útočník Sergio Aguero, ktorý si nezahrá kvôli disciplinárnemu trestu. Viac zodpovednosti tak bude na Silvovi s Nolitom, či na znovuzrodenom anglickom reprezentantovi Sterlingovi.

V aktuálnom priebehu Premier League nestratili body už len tri tímy. Konkrétne United, City a Chelsea. Po prvom kole po reprezentačnej prestávke toto tvrdenie môže platiť už len maximálne o dvoch tímoch. Oba manchesterské celky idú do zápasu vyhrať, remíza nič nerieši a bude nahrávať londýnskemu veľkoklubu. Akej farby je Manchester podľa Vás?

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV