Boli sme pri historickej porážke Nemecka ! | Futbalovysen.sk

BLOG

Boli sme pri historickej porážke Nemecka !

Dva týždne pred ME vo futbale - 29. mája 2016 bol na programe prípravný zápas slovenskej reprezentácie s výberom Nemecka. Dejiskom bol 30-tisícový štadión WWK Arena v Augsburgu. Futbalový sen si nemohol nechať ujsť toto zaujímavé stretnutie a pripravil autobusový zájazd. 49-miestny autobus na trase TO - NR - TT - BA a transferom z Trenčína odchádzal v skorých ranných hodinách. Do Augsburgu sme dorazili pred obedom a zaparkovali priamo pred WWK Arénou. Po spoločnej fotografii sme sa presunuli na zastávku električky, ktorá bola vzdialená 15 minút od štadióna.

Cesta do centra mesta na Königsplatz trvala 20 minút. V centre mesta sme si dali voľný rozchod, viacero z nás si prezrelo centrum a zašlo na chutný nemecký obed obohatený kvalitným pivom Paulaner. Okrem domácich fanúšikov sme v meste narazili na stovky slovenských fanúšikov, ktorí sa nedali neprehliadnuť. Dve hodiny pred výkopom sme sa vrátili pred WWK Arénu a vzali z autobusu veci na zápas. Štadión sa začal zapĺňať o 17:00 hodine. Výkopu o 17:45 hod predchádzala pekná choreografia s vlajkami oboch tímov doprevádzaná štátnymi hymnami.

Sektory X a W boli plné našich fanúšikov, spoločne sme hnali tím J. Kozáka vpred. Začal sa 12. minúta keď po faule Kucku na Götzeho premenil pokutový kop Mario Gomez. Nemecko sa po góle osmelilo a malo veľa šancí. Avšak zlom prišiel v 41. minúte keď sa krásnou strelou spoza šestástky prezentoval Marek Hamšik. Bolo vyrovnané a slovenský sektor sa opäť prebudil hlasným povzbudzovaním. Druhý gól nenechal na seba dlho čakať. Minútu pred odchodom do šatní hlavičkoval druhý gól Michal Ďuriš a Nemci odchádzali do šatní s nečakaným skóre. Cez polčas sa strhla silná búrka, doprevádzaná krupobitím a druhý polčas začal s 20 minútovým oneskorením. Do druhého polčasusme vstúpili tretím gólom Juraja Kucku a náskok sme si udržali až do konca zápasu. Do autobusu sme odchádzali plný zážitkov s ktorými sa viacerí z nás podelia aj s najbližšími.

Na záver chceme poďakovať všetkým klientom, ktorí s nami prežili krásny deň v Augsburgu a boli súčasťou historickej výhry Slovenska na pôde Majstrov sveta !

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV