Princov je mnoho, králi ostávajú iba dvaja | Futbalovysen.sk

BLOG

Princov je mnoho, králi ostávajú iba dvaja

Nekonečné polemiky o tom, či je lepší Cristiano Ronaldo alebo Lionel Messi. Debaty vzťahujúce sa na góly, prihrávky či trofeje týchto dvoch velikánov. Ruku na srdce, keby svetovému futbalu chýbal jeden alebo druhý, netešilo by to ani jedného z nás. Pritom nezáleží na tom, či je človek fanúšikom Realu Madrid, FC Barcelona alebo tieto dva tímy nemôže ani vidieť. Kvalita Argentínčana a Portugalčana, ktorí týždeň, čo týždeň udivujú fanúšikov na štadiónoch či pri televíznych obrazovkách, je jednoducho nespochybniteľná.

Aj pred nedeľným El Clásicom sa pozornosť futbalových priaznivcov upiera predovšetkým na Lea Messiho a CR7. Samozrejme, v oboch tímoch sa nachádza veľké množstvo prvotriednych futbalistov s hviezdnym statusom, no títo dvaja stále čnejú nad všetkými ostatnými. Svedčia o tom aj štatistiky. Messi v prebiehajúcej sezóne nastúpil za Barcu na 45 zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal 45-krát a prihral na štrnásť gólov. Ronaldo nastúpil v prebiehajúcom ročníku za Biely Balet v 31 dueloch, súperových brankárov prekonal v 38 prípadoch a svojimi prihrávkami prispel k dvanástim gólom svojich spoluhráčov.

lionel-messi-vs-cristiano-ronald

Aktuálny držiteľ Zlatej lopty Ronaldo zažíva k dnešnému dňu slabšiu individuálnu sezónu ako Messi. V Lige majstrov dal doposiaľ o štyri presné zásahy menej ako jeho najväčší rival, v domácej La Lige dokonca o desať. Momentálna forma však hovorí pre rodáka z ostrova Madeira, ktorý v štvrťfinále Champions League piatimi gólmi pomohol vyradiť favorizovaný Bayern Mníchov. Naopak, hráč narodený v argentínskom meste Rosario sa v dvojzápase proti Juventusu Turín nedokázal presadiť ani raz.

Či už je vo forme Real Madrid, Barcelona, Messi alebo Ronaldo, história viackrát ukázala, že El Clásico je osobitný zápas, ktorý sa vyhýba akýmkoľvek papierovým predpokladom a rozhoduje aktuálny výkon počas deväťdesiatich minút. Podobné stretnutie očakávame aj v nedeľu na štadióne Santiaga Bernabeua, v ktorom majú oba celky približne rovnakú šancu na úspech. Verme, že naši klienti, ktorí budú priamo na štadióne, rovnako ako aj všetci ostatní fanúšikovia, ktorí sa rozhodnú duel sledovať, budú s jeho priebehom spokojní.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV