Tour de France 2016 | Futbalovysen.sk

BLOG

Tour de France 2016

Zájazd na Tour De France 2016 odštartovalo ranné stretnutie na letisku v Bratislave a nasledoval výlet plný zážitkov, ktorý vytvoril nové priateľstvá. Nevadil ani generačný vekový rozdiel medzi naším sprievodcom a účastníkmi zájazdu. Let ubehol rýchlo, transferom z letiska sme sa presunuli do centra Paríža a autobusovou linkou prišli k hotelu. Ubytovali sme sa, dali sprchu a ľahké občerstvenie a vyrazili do večerného Paríža na baziliku Le Sacre-Coeur. Prechádzka zhruba 20min a naskytol sa nám nádherný výhľad na celý Paríž.

Tour de France 2016

Nasledovala prechádzka cez umeleckú štvrť Montmartre. Večeru sme si dali tesne nad Moulin Rougom a cez Pigalle sa vrátili späť na hotel, kde sme do večera preberali pri pivku zážitky a taktiku na ďalší deň a vyvrcholenie poslednej etapy TDF. Keďže sme vedeli čo nás čaká, tak sme sa riadne vyspali, dali si výdatné raňajky a vyrazili do mesta. V centre za krásneho počasia prešli pešo od Pantheonu, cez Notre Damme až k Louvru, kde sme sa zvlažili pri fontáne. Nasledoval prechod na námestie Place de La Concorde a preskúmanie terénu trate v okolí Champs Élysées.

TDF je medzi Parížanmi veľmi populárna a nájsť dobré miesta nie je vôbec jednoduché. Ľudia stoja od rána v okolí Champs Élysées s jediným cieľom, obsadiť dobré miesta. Preto sme si strategicky vyhliadli najlepšie miesto v cieli s výhľadom na stupne víťazov. Keďže do dojazdu ostávalo niekoľko hodín, usadili sme sa pohodlne na Champs Élysées a doplnili sily ľahkým obedom. Nasledoval presun na super miesto, kde sme mali možnosť sledovať dojazd cyklistov a zároveň sme sa ocitli v dave zelených dresov a tričiek fanúšikov Petra Sagana. Čakanie na vyvrcholenie nám spríjemňovalo veľké plátno na ktorom sme sledovali celý priebeh pretekov. Občas sa naši klienti ocitli v priamom prenose Francúzskej televízie a dokonca odpovedali na otázky televízie Joj a následne dostali kopec telefonátov, „že videli sme ťa v televízii“.

Výnimočný zážitok, byť osobne pri tom, cítiť všade okolo seba magickú atmosféru najväčšieho závodu roku a vidieť osobne hviezdy svetového pelotónu...hlavne najlepšieho súčasného závoďáka Petra Sagana. Peťovi chýbalo asi 30cm aby vyhral záverečnú etapu, ale ako sme sa zhodli tak náš výlet by bol tým pádom dokonalý a nemali by sme sa už na čo tešiť budúci rok.

Do hotela sme sa vrátili úplne vyčerpaný, ale emócie prevládali a tak sme znova diskutovali do večera o zážitkoch na terase hotela. Pondelok sme sa pozreli ešte raz na Champs Élysées a vyviezli sa na Víťazný Oblúk. Po krásnom výhľade na Paríž sme prešli pešo k Eifelovke a odtiaľ prešli k hrobke Napoleona v Invalidovni. Na večer sme sa ešte potúlali večerným Parížom v blízkosti hotela a dali záverečný drink. V utorok ráno nasledoval ranný odchod z hotela, presun na letisko a prílet do Bratislavy.

Tohtoročný TDF sme si náramne užili, už teraz sa tešíme na budúcoročnú a pevne dúfame, že Peťovi to nabudúce vyjde!!!

Tour de France 2016

Eifelovka

vitazny

Notre dam

Le Sacro cauer

Moulin Rouge

Camps elyses

ucastnici

zeny

IMG_20160724_195457

Peter a Rafael

Peter Sagan

IMG_20160724_195457

čtyři nejlepší

Takže už teraz sa tešíme na budúcoročnú TDF 2017 a pevne dúfame, že Peťovi to nabúduce vyjde!!!

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV