Zážitok na celý život: Z atmosféry na Bayerne išli zimomriavky | Futbalovysen.sk

BLOG

Zážitok na celý život: Z atmosféry na Bayerne išli zimomriavky

Futbal je mojím koníčkom a veľmi rád ho pozerám v televízii. Veľakrát ma napadlo, aké to asi musí byť priamo na štadióne, ale nikdy som neskúšal sa nikam dostať. Zdalo sa mi to celé drahé a komplikované, možno až nemožné. Na narodeniny som však od mojej rodiny dostal nečakaný darček - poukaz pre 2 osoby na zájazd na Bayern - Arsenal v Lige majstrov. Dobrodružstvo sa mohlo začať...

Celý ten čas do odchodu si predstavujem, aké to celé bude a každý zápas Mníchovčanov v televízii sledujem celý zápas úplne inak. Pozerám, kde asi budem sedieť a koľkokrát si zakričím gól. Teším sa ako malý chlapec.


Mohlo by vás zaujať: Zájazdy na Bayern Mníchov v najbližších mesiacoch


Je pár dní do odchodu autobusu a neviem sa dočkať. Vstávať musím síce skoro ráno, ale už aby to bolo. Som veľmi zvedavý na atmosféru, na cestu, na ľudí, na mesto, proste na všetko. Na takom veľkom štadióne som ešte nikdy nebol, iba doma na lige a raz na Sparte.

Nastupujeme v Bratislave a autobus je už skoro plný. Vzadu je nejaká skupinka, niektorí spia. Delegát vyzerá nad vecou a všetko má pod kontrolou. Môžeme vyraziť. Počas cesty sme natipovali výsledok zápasu. Výherca dostane originál šál Bayernu. Po skoro 6 hodinách a pár prestávkach nás zrazu delegát upozorní, aby sme sa pozreli vpravo. Vedľa diaľnice nám však už pred očami vyrastá Allianz Aréna. Úžasné. Nikto iný ako futbalový fanúšik si nevie predstaviť ten pocit. Na parkovisko prichádzame ako prvý autobus a človek si ani neuvedomí, že tu o pár hodín bude 70 tisíc ľudí. Nepredstaviteľné.

Allianz_Arena_dialnica

Od štadióna berieme metro a vyrážame do mesta. Z veľkej skupiny sa vytvorili menšie skupinky. Už v autobuse sme sa dali do reči a je o čom rozprávať. Rozhodli sme sa, že pôjdeme s delegátom na pivko a niečo na jedenie. Vystupujeme na Marienplatz a máme krátku obhliadku mesta spojenú so zastávkou vo Fan Shope Bayernu, ktorý je plný ľudí. Centrum vyzerá pekne, ale priznám sa, že som už smädný a hladný. Úzkymi uličkami sa potom predierame k typickej bavorskej reštaurácii.

Sedíme za veľkým stolom a delegát prekladá čašníčke, čo si chceme objednať. Zamestnanci sú oblečení v krojoch a kraťasoch, aké som videl na obrázkoch z Oktoberfestu. Za chvíľu už nosia na stôl pivečká, rezníky, zemiakové knedle, kapustu a iné dobroty. Ceny stoja za to, ale sme na výlete a kedy sa zase dostanem do Mníchova. Výborne občerstvení ideme ešte do centra. Delegát nám ukázal miestny trh. Všade samé klobásky a salámy. Všade je čisto. Darmo, Nemci sa nezaprú. Už nech sme ale na štadióne.

Metro_vyhladUž v metre cestou na štadión nálada vrie. V meste bolo veľa Arsenal fanúšikov a tu je vidno aj domácich. Všetci skandujú a spievajú. Tlačíme sa, ale všetko ide ako po masle. Vystupujeme a vonku už tma. Pred nami na kopci na červeno vysvietený štadión, ku ktorému po kopčeku prúdia tisíce fanúšikov v červených dresoch. Nálada graduje a máme čo robiť, aby sme nezačali utekať.

Ani nevieme ako, ale sme pri schodoch na tribúnu. Ideme hore a zrazu pod nami obrovský futbalový kotol. Ten pocit sa nedá opísať slovami. Každý futbalový fanúšik musí mať zimomriavky. Atmosféra, svetlá, hráči na rozcvičke, domáci fanúšikovia, komentátor, obrovské obrazovky - vychutnávame si každú sekundu a čakáme na začiatok.

Pri ohlasovaní zostáv skoro padol štadión a rovnako to bolo pri každom góle domácich. Videá asi viac napovedia, aká nádherná atmosféra, futbalové predstavenie a zážitok na celý život sme na Bayerne zažili.

Téma pri autobuse po zápase jasná - kto vyhral tipovačku? Našlo sa viacero správnych tipérov a šál získal jeden pán od Brezna, bývalý rozhodca. My vyrážame smer Slovensko očarení nádherným futbalovým divadlom.


Chceli by ste zažiť Bayern na vlastnej koži aj vy? Vyberte si niektorý zo zápasov a poďte s nami!

Ponuka zájazdov/vstupeniek na Bayern

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV