50. ROČNÍK TROFEJE JOANA GAMPERA | Futbalovysen.sk

BLOG

50. ROČNÍK TROFEJE JOANA GAMPERA

Už 50 rokov sa na štadióne Camp Nou pred začiatkom sezóny koná priateľský zápas o trofej zakladateľa a hráča klubu; Švajčiara Joana Gampera vlastným menom Hans Gamper. Bývalý kapitán FC Bazilej sa pri svojej návšteve Barcelony rozhodol 22. októbra 1899 založiť nový klub. V športových novinách Los Deportes zverejnil inzerát o túžbe založenia klubu, ktorý sa stretol s obrovskou odozvou a 29. novembra 1899 vznikol futbalový klub Barcelona. Medzi zakladateľmi nechýbali švajčiarsky, britský a španielsky nadšenci a investori. Námetom pre klubové farby (červeno-modré) bol Gamperov klub - FC Bazilej.

S myšlienkou turnaja o trofej Joana Gampera prišiel v roku 1966 prezident klubu Enric Llaudet. Až do roku 1996 sa o trofej hralo vo forme turnaja, neskôr sa rozhodlo, že sa bude hrať iba jeden zápas. 5. augusta 2015 sa koná jubilejný 50. ročník na ktorom katalánci privítajú taliansky AS Rím. Zápasu predchádzajú oslavy v útrobách štadióna, ktoré začínajú ráno a trvajú do 18 hodiny, kedy sa otvoria brány štadióna Nou Camp. Pred výkopom sú fanúšikom predstavení všetci hráči na novú sezónu.

Vidieť toto špeciálne podujatie stojí určite za to. Trojdňový zájazd s ubytovaním v 4* hoteli s raňajkami ponúkame za akciovú cenu 399 Eur.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV