10 rád pri výbere zájazdu alebo vstupeniek na futbal | Futbalovysen.sk

BLOG

10 rád pri výbere zájazdu alebo vstupeniek na futbal

Dostali ste sa na naše stránky a asi premýšľate nad kúpou zájazdu alebo vstupeniek na futbal. Pripravili sme pre vás 10 základných rád, aby ste sa vedeli ľahšie rozhodnúť.


VSTUPENKY

Cena

Pri kúpe vstupeniek na futbal za oficiálne ceny treba byť takmer vždy členom klubu a mať zaplatené členský poplatok. Bohužiaľ ani to nie je zárukou, že sa vám podarí kúpiť vstupenky na najlepšie zápasy, ktoré chce vidieť drvivá väčšina futbalových fanúšikov.

Niektoré kluby používajú tzv. bodový systém, kde zbierate body zo zápasov, aby ste si mohli kúpiť vstupenky na ďalšie zápasy. Iné ponúkajú prednostné nákupné právo pre držiteľov permanentiek alebo vstupenky formou lotérie určenej výhradne pre členov. A keďže členovia potom predajú svoje lístky ďalej, je predajná cena vstupeniek vyššia ako jej originálna cena.

Ak si lístok nekupujete priamo od klubu, cena sa líši od typu stránky/agentúry. Každý predajca je v inom vzťahu k vstupenkám a nakupuje za inú nákupnú cenu. Zvykom je dávať do základnej ceny tú "najhoršiu" kategóriu, prípadne cenu iba za jeden lístok. Je to hlavne kvôli tomu, aby sa klient videl čo najnižšiu predajnú cenu.

Keď si do Google zadáte akékoľvek kľúčové slovo, s najväčšou pravdepodobnosťou vám ako prvé vyskočí predajca vstupeniek Viagogo alebo podobný typ stránky. Tu treba dávať pozor na 2 veci: konečnú cenu a doručenie. Prvá cena na stránke totiž nie je konečná. Aj keď si vyberiete vstupenky, ešte vás čakajú dva príplatky a to "poplatok pre Viagogo" a "poplatok za doručenie vstupeniek". Cena sa určite navýši. A potom pozor na doručenie. Môže sa kľudne stať, že lístky vám nebudú doručené.


Kedy kupovať

Pri veľkých zápasoch (dva silné tímy proti sebe) treba objednávať vstupenky s dostatočným predstihom 1-2 mesiace pred zápasom. Ako prvé sa vypredajú lacnejšie varianty vstupeniek a ceny potom automaticky stúpajú.

Pri malých zápasoch alebo zápasoch cez týždeň je možno dobré niekedy počkať. Zásoby sa nemíňajú tak rýchlo a obchodník môže neskôr zľaviť. Ale všetko naozaj závisí od konkrétneho zápasu.

Pozor na potvrdené dátumy zápasov: Hlavne anglická liga je na začiatku sezóny vyžrebovaná na sobotu 15:00, ale každé kolo sa upraví podľa atraktivity zápasov a vysielacích práv cca 2 mesiace vopred. Je to dôležité pri kupovaní leteniek a ubytovanie.


Miesta na sedenie

Drvivá väčšina predajcov vám ponúkne ceny vstupeniek rozdelené do kategórií. Vždy sa predajcu opýtajte či Vám garantuje miesta vedľa seba.

Pri troch miestach pri sebe je cena zvyčajne vyššia, keďže väčšina vstupeniek sa predáva v pároch. Pri troch vstupenkách sa predajca vzdá jedného miesta, čo automaticky navýši konečnú cenu vstupeniek.


Doručenie

Jedna zo základných vecí pri doručení vstupeniek je typ/formát vstupenky. Každý klub má iné typy lístkov a iné doručenie. Vstupenky môžu byť nahraté na členských kartách (po zápase sa vracajú), v štandardnej papierovej podobe, v elektronickom v PDF formáte alebo v podobe mobilných QR kódov.

Väčšinou je doručenie vstupeniek deň pred zápasom na email. V niektorých prípadoch ak objednávate lístky na mená je doručenie cca 3 dni pred zápasom.

Je prirodzené, že pri nákupe každého tovaru vrátane nákupu vstupeniek chceme ušetriť peniaze. Preto sa veľa "prvocestovateľov" rozhliada po vstupenkových portáloch ako Viagogo. Problémom týchto portálov ako sme písali vyššie je, že hoci majú na stránke vypísaných milión výhod a garancií, kupujete "mačku vo vreci".

Väčšina online portálov má sídlo v zahraničí a nemá žiadne kamenné pobočky. Často je jediným kontaktom emailová adresa alebo telefón, ktorý nikto nedvíha. Človek si často uvedomí chybu, až keď je pred štadiónom a neobdrží vstupenky a v horšom prípade ani svoje peniaze.


ZÁJAZDY

Last minute neexistuje

Last minute neexistuje - najlacnejšie cestujú First minute klienti. Väčšinu zájazdov organizujeme cez pravidelné letecké linky a to je dôvod prečo neexistujú last minute futbalové zájazdy. Ceny leteniek sa k blížiacemu termínu zájazdu postupne zvyšujú, až sa môže stať, že sa na daný termín úplne vypredajú alebo sa zájazd zbytočne predraží o stovky Eur. Z tohto dôvodu odporúčame nakupovať First Minute zájazdy minimálne 2+ mesiace pred termínom zájazdu.

Opačná situácia platí pri autobusových zájazdoch (pokiaľ sa rýchlo nevypredajú), kde sa môže cena znížiť, aby sa naplnila kapacita. Taktiež pri charterových letoch.


Ubytovanie

Základná otázka by znela, v ktorej časti mesta budeme bývať a či sú v cene zahrnuté aj raňajky. Tie vás samostatne môžu stáť od 10€ na osobu na ráno. Záleží od mesta.

Ešte by sme sa opýtali, ako ďaleko je od hotela letisko a aj samotný štadión. Niekedy máte v cene hotel 2 hodiny metrom od štadióna, takže strávite 4 hodiny na cestách.


Letiskové transfery

Sú v cene zájazdu aj letiskové transfery? V niektorých mestách je možné sa do centra dostať priamo metrom. Ak je letisko okolo hodiny od mesta, cena prepravy pravidelnými linkami (autobusom/vlakom) sa môže pohybovať v cenách od cca 25€ na osobu. To však naozaj závisí od konkrétneho mesta. Anglicko býva väčšinou najdrahšie.


Čo ak neviem reč

Veľa ľudí chce ísť iba vtedy, ak pôjdu v skupinke. Neovládajú reč a je ľahšie byť súčasťou väčšej "grupy".

V cene zájazdu môže byť delegát v cieľovej destinácii alebo sprievodca, ktorý s vami bude po celú dobu zájazdu. Opýtajte sa v cestovke, či vám dá podrobné pokyny, mapky a inštrukcie, ak je zájazd bez delegáta.

Ďalšia vec však je, že vo veľkých mestách je v súčastnosti sa ľahšie zorientovať, keďže tieto sú nachystané na turistov a nie všetci ovládajú miestnu reč.


Garancia Futbalovysen.sk

Pri kúpe vstupeniek v našej cestovnej kancelárii garantujeme doručenie vstupeniek v zakúpenej kategórii minimálne v pároch. Uvedená cena vstupeniek "Od" na stránke platí pre základnú kategóriu, čo samozrejme neznamená že dostanete miesto za stĺpom. Vstupenky základných kategórií sa väčšinou nachádzajú za bránou na hornom poschodí.

Po obdržaní nezáväznej objednávky Vám zašleme aktuálnu cenovú ponuku vstupeniek všetkých dostupných kategórií. Ceny sa samozrejme menia podľa aktuálneho dopytu a dostupnosti vstupeniek na trhu.


To by boli z našej strany základné rady pri vašej ceste za futbalom. Prajeme Vám úspešný výber vstupeniek / zájazdov a hlavne nezabudnuteľné futbalové zážitky. :-)

Naša ponuka zájazdov a vstupeniek na futbal

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV