Atlético Madrid mení štadión aj logo, nastane nová éra?

BLOG

Atlético Madrid mení štadión aj logo, nastane nová éra?

Atlético Madrid sa v posledných rokoch zaradilo nielen k španielskej, ale taktiež k svetovej futbalovej špičke. Menej slávny tím z hlavného mesta Španielska bojuje rok, čo rok o slávu s gigantmi ako Real Madrid či FC Barcelona. Systematická práca klubového vedenia, skvelý skauting, umné posily a vynikajúci kouč Diego Simeone sú zárukou toho, že ATM je na dobrej ceste. Dôkazom môže byť aj účasť vo finále Ligy majstrov v rokoch 2014 a 2016 či španielsky titul z ročníka 2013/2014. Počet trofejí vo vitríne Rojiblancos sa nezvyšuje rapídnou rýchlosťou, no konkurencia rozhodne musí s Colchoneros rátať stále viac viac.

Vedenie Los Colchoneros sa rozhodlo klub posunúť vpred aj po marketingovej stránke. Stane sa tak hneď dvoma spôsobmi. Doterajšie logo bude nahradené modernejším, ktoré bude mať za úlohu zvýšiť marketingové zisky a taktiež reprezentovať novú, úspešnejšiu etapu modro-červeného madridského klubu. Futbal sa vyvíja, s ním aj Atlético. Ako možno vidieť, logo je modernejšie, či už svojím tvarom alebo farbami, i keď k drastickým zmenám nedochádza. Súčasťou ostáva medveď snažiaci sa dostať na strom (symbol Madridu) a aj typické farby červená, modra a biela.

Logá Atletica Madrid

Ďalšou, ešte väčšou zmenou, je sťahovanie sa Atlética Madrid z tradičného štadióna Vicenteho Calderóna, na znovu otvorený stánok Estadio La Peineta nazývaný aj Wanda Metropolitano. Dôvody sú aj v tomto prípade marketingové. Faktom je, že aj keď bol štadión Vicenteho Calderóna jedným zo symbolov ATM, patril medzi staršie stánky, pričom vynovený moderný domov Atlética bude disponovať aj vyššou kapacitou. Na niekdajší štadión s kapacitou 20 000 miest sa po znovu otvorení bude môcť zmestiť a sledovať futbalové zápasy takmer 70 000 divákov. Aj týmto spôsobom sa chcú Rojiblancos priblížiť svojím najväčším rivalom Realu Madrid a FC Barcelona.

Wanda Metropolitano

Ak ste zvedaví na to, ako bude nová, úspešná éra Atlética Madrid prebiehať na ihrisku, máte jedinečnú možnosť, vidieť jeden z najúspešnejších tímov posledných rokov v akcii na vlastné oči. V auguste opäť uzrie svetlo sveta tradičný letný turnaj Audi Cup organizovaný Bayernom Mníchov, pričom takmer stopercentne sa na ňom zúčastnia aj Rojiblancos. Futbalový Sen organizuje exkluzívny zájazd na meranie síl kvalitných tímov pred náročným ročníkom vo výhodnej cene. Príležitosť, ako táto sa dlho nemusí opakovať. Prežite s nami svoje sny.

PONUKA ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA AUDI CUP 2017

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV