Atlético Madrid urobilo krok vpred, predstavujeme Wanda Metropolitano

BLOG

Atlético Madrid urobilo krok vpred, predstavujeme Wanda Metropolitano

Atlético Madrid sa v posledných rokoch výsledkovo a herne zaradilo medzi najkvalitnejšie futbalové kluby sveta. Výbornú prácu odvádzanú klubovým vedením na čele s kontroverzným prezidentom Enriquem Cerezom a energickým trénerom Diegom Simeonem vedeli hráči ako Antoine Griezmann, Koke či Saul Niguez využiť počas dôležitých zápasov.

Rozostavaný štadión WANDA METROPOLITANO

Odmenou im za to boli účasti vo finále Ligy majstrov 2014 a 2016 či vytúžený majstrovský titul z La Ligy v sezóne 2013/2014. V tom ročníku Rojiblancos dokázali, že sa môžu v zápasoch rovnať aj s velikánmi ako Real Madrid či FC Barcelona. Rozpočtovo je Atlético síce niekde inde, veď celková hodnota kádra ATM predstavuje približne 270 miliónov, zatiaľ čo tímy Realu a Barcelony zhodne okolo 450 miliónov.

Nový štadión Atlética Madrid Wanda Metropolitano

Peniaze nikdy neboli spôsob, akým Rojiblancos proti gigantom bojovali. Bolo to nasadenie, bojovnosť a srdce. Futbal nebrali nikdy ako iba šport. S pribúdajúcim časom však všetkým v červenej časti Madridu bolo jasné, že len veľké srdce na post španielskej futbalovej jednotky stačiť nebude. Preto sa kompetentní rozhodli, že z tradičného a históriou ošľahaného štadióna Vicenteho Calderóna s kapacitou približne 50 000 miest sa Atlético Madrid presťahuje.

Vizualizácia nového štadióna Wanda Metropolitano

Novým domovom bude od ročníka 2017/2018 pre futbalistov v červeno-bielych dresoch Wanda Metropolitano, alebo ak chcete Estadio Metropolitano. Novučičký stánok, ktorý sa zaradí medzi najmodernejšie na starom kontinente bude dosahovať kapacitu takmer sedemdesiattisíc miest, čím sa ATM výrazne priblíži k Santiagu Bernabeu či Camp Nou. Pre Colchoneros taktiež pôjde o novú marketingovú silu, veď približne o 20 000 ľudí viac na každom domácom zápase rozhodne nie je zanedbateľné číslo.

Wanda Metropolitano už v minulosti fungoval, medzi rokmi 1994 až 2004 bol otvorený a dosahoval kapacitu 20 tisíc miest. Následne sa však nevyužíval, až sa do jeho rekonštrukcie pustilo Atlético. My sme sa boli počas našej letnej zastávky v Madride na tomto štadióne, kam budeme organizovať zájazdy, pozrieť a i keď sa jednalo ešte len o stavenisko, bolo jednoznačne vidieť, že Rojiblancos rastie skutočne úžasný futbalový stánok. Pri tomto štadióne je vybudovaná úplne nová stanica metra číslo sedem, v okolí je nová cesta, množstvo parkovacích miest a očakáva sa taktiež vybudovanie občerstvení či ubytovania.

 

Atlético Madrid sa pustilo do náročného projektu, ktorý však čoskoro bude hotový a už 15.septembra bude štadión fungovať naplno. Pre klub, ktorý celé roky žije v tieni Realu Madrid a Barcelony ide o dôležitý krok k tomu, aby sa stal najlepším. Hráčsky potenciál na to v Atléticu rozhodne je a ľudia v klubovom vedení už viackrát potvrdili, že vedia, ako správne robiť futbal. Klubu možno dobre padlo aj to, že mal toto leto zákaz nakupovať nových hráčov. Financie boli teda vrazené do Wanda Metropolitano, káder ostal pokope a teraz sú všetci zverenci Diega Simeoneho dokonale hladní po tom, aby na novom štadióne pred vernými fanúšikmi opäť konečne dosiahli na veľkú trofej.

ZÁJAZDY NA ATLÉTICO MADRID

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV