Letný výlet do Mníchova | Futbalovysen.sk

BLOG

Letný výlet do Mníchova

Sezóna skončila a rošády sa nedejú iba medzi hráčmi, ale aj trénermi. Nás veľmi potešilo, že prvý zápas Pepa Guardiolu na lavičke Manchestru City sa hral práve v mníchovskej Allianz Aréne, bývalom úspešnom pôsobisku charizmatického Španiela, kde máme bohaté skúsenosti s autobusovými zájazdmi.

Počasie vyšlo nad očakávanie a tak sme sa v utorok skoro ráno vydali na autobusový zájazd smer Mníchov. Cestou sme sa zastavili a dali si občerstvenie v doslova prírodnom rezorte (týmto ďakujeme p. šoférovi, ktorý dokonale poznal trasu a vedel odporučiť ideálne zastávky). Do Mníchova sme dorazili načas podľa plánu, odparkovali bus pred Allianz arénou a metrom sa spoločne vydali do centra mesta na Marienplatz. Tu sme si dali rozchod s voľným programom. Väčšina z 43 účastníkov to využila a rozpŕchla sa na tradičné pivko či dobrý obed, obhliadku mesta a nákup suvenírov, niektorí si v chládku oddýchli pri kávičke.

Pred štadión sme sa spoločne vrátili dve hodiny pred výkopom, v autobuse načerpali občerstvením sily, obliekli dresy Bayernu a City, odložili veci a vyrazili na štadión. Cesta dlhá 200m a hneď smer Fanshop domácich. Kto nevidel Fanshop Bayernu, tak neuverí, o čom je futbal v Nemecku. Kúpili sme šál pre výhercu tradičnej tipovačky a poctivo sme si odstáli šóru v rade. Bolo neuveriteľné, že domáci fanúšikovia stáli v kotli celý zápas a skandovali chorály. Za nimi sedeli rodiny s detičkami a všetci si užívali futbal.

Domáci vyhrali zaslúžene 1:0 a najviac nás upútal Franck Ribery ktorý počas celého prvého polčasu zatápal obrane City, až pokým nebol vystriedaný. Futbal nám tentokrát neukázal naplno svoje čaro, ale atmosféra na štadióne bola nádherná. Po zápase sme zistili, že máme 4 správne tipy a tak p. šofér musel transparentne vyžrebovať jedného šťastlivca, pred všetkými účastníkmi zájazdu, ktorý si odniesol pamiatkový šál Bayernu. Už teraz sa tešíme na ďalší výlet, ktorý sa uskutoční pri príležitosti Oktoberfestu.

Zájazdy na Bayern

Autobusový zájazd na Bayern

Autobusový zájazd na Bayern

Autobusový zájazd na Bayern

Autobusový zájazd na Bayern

Autobusový zájazd na Bayern
SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV