Bitka o severný Londýn prináša ďalší diel, kto je favoritom?

BLOG

Bitka o severný Londýn prináša ďalší diel, kto je favoritom?

Už v nedeľu večer sa fanúšikovia futbalu na celom svete môžu tešiť na vynikajúce futbalové divadlo medzi Tottenhamom Hotspur a Arsenalom Londýn, ktoré je známejšie ako North London Derby. Bitka o severný Londýn je najväčším derby v metropole Veľkej Británie a to priznajú aj priaznivci ostatných londýnskych tímov. Nejedná sa len o šport. História sa v tomto ohľade oklamať nedá, meranie síl ako medzi Spurs a Gunners nemá na pôde hlavného mesta v súčasnosti obdobu.

Tottenham - Arsenal

Stretnú sa dva tímy, ktorých tábory sú nezmieriteľné. Dva tímy, ktoré žijú odlišnými životmi a jediné, čo ich spája je nevraživosť, rivalita a súťaživosť. Kohúti nastúpili vo svojej histórii proti Kanonierom už nespočetne veľakrát, tešili sa zo 61 víťazstiev, zapísali si 51 nerozhodných výsledkov a museli akceptovať až 80 porážok. Arsenal je historicky úspešnejší celok, či už sa to týka spomínanej vzájomnej bilancie alebo veľkého počtu trofejí, ktorými sa Kanonieri môžu pochváliť. Aj mimo Anglicko je populárnejším tímom práve Arsenal.

futbalovy-zajazd-tottenham-to-dare-napis

Navyše, panuje názor, že Tottenham je dlhodobo v tieni Arsenalu, pričom treba dodať, že práve toto tvrdenie sa začína tento rok meniť. Zatiaľ čo Spurs vedení Mauriciom Pochettinom hrajú vynikajúci futbal a trápia londýnsku Chelsea v boji o titul, Arsenal sa väčšinu ročníka musí vyrovnávať s viacerými problémami, kritikou verejnosti a dlhodobým názorom, že by mal klub opustiť kormidelník Arsene Wenger.

Nedeľný zápas v Premier League prinesie veľmi zaujímavé predstavenie. Tottenham stráca na vedúcu Chelsea štyri body a potrebuje každý bod. Arsenalu sa príliš nedarí, od februára má na svojom konte výhier ako šafranu. Partia okolo Alexisa Sancheza či Mesuta Ozila sa však nechce zmieriť s tým, že bude v nasledujúcom ročníku chýbať v Lige majstrov, preto sa očakáva, že Kanonieri budú hrať na vypredanom White Hart Line na víťazstvo. V prospech červeno-bielych hrá fakt, že sa im v prebiehajúcom ročníku proti tímom z čela tabuľky darí.

Arsenal a Tottenham

Papierovým favoritom je vzhľadom na aktuálne rozpoloženie síl Tottenham Hotspur, ktorý má vynikajúcu defenzívu, úderné útoky a vedúce osobnosti v podobe kanoniera Harryho Kanea a technicky takmer dokonalého stredopoliara Christiana Eriksena. Arsenal sa bude spoliehať na Alexisa Sancheza, avšak v tejto sezóne sa už viackrát ukázalo, že čilský reprezentant sám na všetko nestačí. Severolondýnske derby je však nielen záležitosťou futbalu, ale aj vecou prestíže. Ktorá farba bude severnej časti anglickej metropoly vládnuť po tomto stretnutí?

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV