CESTOVANIE ZA FUTBALOM NIE JE LEN FUTBAL - 6.ČASŤ: LIVERPOOL | Futbalovysen.sk

BLOG

CESTOVANIE ZA FUTBALOM NIE JE LEN FUTBAL - 6.ČASŤ: LIVERPOOL

Mesto, ktoré je prezývané The Pool má približne 466 tisíc obyvateľov a ani zďaleka nepatrí medzi najväčšie na Britských ostrovoch. Liverpool, ktorý je však domovom futbalových celkov FC a Evertonu však rozhodne má čo ponúknuť. Mesto leží v grófstve Merseyside, podľa ktorého je taktiež pomenované mestské derby medzi The Reds a Karamelkami. Historicky úspešnejším je Liverpool FC, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, konkurenčný Everton patrí medzi lepší anglický priemer a z času na čas si zahrá aj v pohárovej Európe.

Liverpool v minulosti preslávila kultová kapela The Beatles, ktorej múzeum je jedno z najobľúbenejších turistických zastávok. Okrem spomínaného múzea návštevníkom Liverpoolu odporúčame zastávku na štadiónoch LFC a Evertonu, a teda bájnom Anfield Road a útulnom Goodison Parku. Zaujímavými zastávkami sú taktiež Tate Gallery Liverpool, Merseyside Maritime Museum či Múzeum života v Liverpoole. Veľmi zaujímavá oblasť je Pier Head, kde sa nachádzajú historické budovy z čias, kedy bol Liverpool v najväčšom rozkvete.

Kolíska Beatles, domov Stevenea Gerrarda či niekdajší druhý najdôležitejší prístav Veľkej Británie. Liverpool má naozaj niekoľko prívlastkov a svojím kultúrnym dedičstvom patrí nielen medzi najzaujímavejšie mestá Veľkej Británie, ale v Európe celkovo.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV