CESTOVANIE ZA FUTBALOM NIE JE LEN FUTBAL - 7.ČASŤ: DORTMUND | Futbalovysen.sk

BLOG

CESTOVANIE ZA FUTBALOM NIE JE LEN FUTBAL - 7.ČASŤ: DORTMUND

Cestovanie na športový zápas nemusí vždy znamenať iba účasť na futbalovom zápase. V meste, ktoré navštívite toho môžete zažiť skutočne veľa. Dnes sa zameriame na centrum Vestfálska, nemecký Dortmund. Mesto, ktoré patrí do vládneho obvodu Arnsberg a spolkovej krajiny Severné Porýnie- Vestfálsko , má niečo málo pod 600 obyvateľov a z futbalového hľadiska patrí pre európskych fanúšikov medzi najzaujímavejšie mestá celého Nemecka.

Dôvod je prostý, sídli tu Borussia Dortmund, ktorá sa teší obrovskej priazni fanúšikov z celého sveta. Zápasy v Signal Iduna Parku, kde sa vojde viac ako osemdesiat tisíc fanúšikov sú zážitkom na celý život. Samozrejme, v prípade, že zoženiete lístok, pretože na BVB je tradične vypredané, permanentky sa dedia a do voľného predaja putuje len zlomok vstupeniek.

Zájazdy do Dortmundu sú atraktívne pre našich zákazníkov aj z toho pohľadu, že sú organizované po súši, a teda tí, ktorí majú istý druh fóbie z výšok alebo lietania celkovo, môžu svoj zájazd prežiť naplno a bez zbytočného stresu. Okrem spomínaného štadióna by ste v meste nemali obísť ani kultové pamiatky Florian Tower, Reinoldikirche či katedrálu St. Petri Ev. Stadkirche.

Samozrejme, Dortmund, ktorý je známy svojím priemyslom, nie je takou turistickou atrakciou ako Londýn, Paríž alebo Barcelona, ak fandíte Borusii Dortmund, máte radi nemeckú presnosť a dôslednosť a prípadne neradi lietate, tak práve toto mesto v Severnom Porýní je pre vás tou správnou destináciou.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV