Čím sú špecifické zápasy Manchestru United? | Futbalovysen.sk

BLOG

Čím sú špecifické zápasy Manchestru United?

Manchester United patrí medzi najlepšie tímy na svete a je historicky najúspešnejším tímom na Britských ostrovoch. Red Devils hrajú pred plným štadiónom pravidelne, divákov z tribún nevyhnali ani nepresvedčivé výkony a zhoršené výsledky mužstva v posledných rokoch. Čím sú duely Diablov tak špecifické?



Anglická Premier League nie je len futbalová liga. Pre lepšie pochopenie fungovania futbalu vo Veľkej Británii si je treba uvedomiť, že futbal na ostrovoch je povýšený na úroveň zábavného priemyslu. Áno, prvotný dôvod, prečo fanúšikovia míňajú peniaze na lístky a cestujú na štadión je ten, že chcú povzbudiť svojich miláčikov, avšak Premier League nie je len o futbale.


united2


Jednoducho povedané, je to šou. Šou, ktorá začína na konkrétnom štadióne už niekoľko hodín pred zápasom a skončí približne hodinu po ňom. Diváci sú na tribúnach často už niekoľko desiatok minút pred úvodným výkopom. Diskutujú, skandujú, nakupujú vo fanshopoch alebo v bufetoch. Futbal je v Anglicku náboženstvo.


Ponuka zápasov na Manchester United


Duely Manchestru United sú špecifické preto, že fanúšikovia, ktorí sa dostanú na Old Trafford, si možnosť vidieť Červených Diablov naživo vážia. Či už ide o dlhoročných skalných Britov, ktorí dedia permanentku z generácie na generácie, či turistov z celého sveta, ktorí sa možno do Anglicka dostanú raz za život. O to viac si snažia svoj niekoľkohodinový pobyt v Manchestri užiť a nasiaknuť elektrizujúcu atmosféru čo najviac.



Old Trafford pojme viac ako 70 tisíc divákov, pričom každý zápas až na výnimky je štadión vypredaný. Derby zápasy s Liverpoolom alebo Manchestrom City sú žiadané ihneď po vylosovaní ligového ročníka. Ďalší dôvod, prečo na stretnutie United nikdy nezabudnete je ten, že kvalita služieb v Anglicku je nepredstaviteľne vysoká.



Áno, futbal je biznis, to vám potvrdí každý. V Anglicku však vedia ako tento biznis robiť. Zaplatíte síce pre slovenských fanúšikov pomerne vysokú čiastku za vstupenku, no keď už raz vstúpite na štadión, nemáte strach o bezpečnosť, viete, že ste v slušnom a kultúrnom prostredí, a že je o vás postarané po každej stránke.


united1


Manchester United patrí medzi kluby s bohatou históriou. Históriou pretkanou úspechmi, no napríklad aj obrovskou mníchovskou leteckou tragédiou. Celok z červenej časti Manchestru má v sebe niečo špeciálne. To potvrdia aj futbaloví fanúšikovia, ktorí tento klub v láske nemajú.



Organizácia United veľmi dobre vie, že rozdiel medzi dobrým a výborným mužstvom je často vo vzťahu k fanúšikom. Preto sa pozorne venuje svojej existencii na sociálnych sieťach. Manchester United chce byť nablízku svojmu fanúšikovi, ktorý býva pár metrov od Old Traffordu, no taktiež podporovateľovi, ktorý žije na opačnej strane zemegule.



Manchester United zápasy sú špecifické, pretože sú sviatkom. Pre ľudí priamo na štadióne, pred počítačovými obrazovkami či pred televízormi. Či už tento klub máte radi alebo nie, nie je vám ľahostajný a každý týždeň sa zaujímate o to, ako dopadol jeho zápas.



SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV