Do Barcelony sa zamilujete na prvý, druhý aj všetky ďalšie pohľady

BLOG

Do Barcelony sa zamilujete na prvý, druhý aj všetky ďalšie pohľady

Po hlavných mestách v inách blogoch je tentoraz reč o Barcelone, ktorá je neoficiálne taktiež hlavným mestom. Jedno z najkrajších miest nielen v Európe, ale aj na svete, je totiž metropolou silnej autonómnej oblasti menom Katalánsko, ktoré by rada vytvorila osobitný štát a odtrhlo sa od Španielska. Katalánsko, ktoré žije futbalom.


Keď je reč o futbalových zájazdoch, najväčším lákadlom je samozrejme FC Barcelona. Marketing a tvorba sprievodných akcií je na Camp Nou na najvyššej úrovni a fanúšik strávi v deň zápasu v okolí štadióna aj päť alebo šesť hodín. Pozrieť si môžete klubové múzeum, či štadión zvnútra a naokolo je veľa kaviarní, barov a stánkov s občerstvením alebo suvenírmi. Človek sa cíti ako súčasť veľkej barcelonskej rodiny a predovšetkým cez prázdniny a sviatky okolie najväčšieho štadióna v Európe praská vo švíkoch.


Okrem FCB môžete v Barcelone nájsť aj Espanyol, ktorý za svojím mestským rivalom zaostáva prakticky vo všetkom, ale klub hrá La Ligu a v prípade záujmu si môžete nakombinovať zájazd na futbal tak, aby ste počas pár dní videli viac, ako len jeden futbalový zápas. Za zmienku stojí aj neďaleká Girona a môžete si vychutnať o ďalší zážitok z prvotriedneho futbalu naviac.


Vždy prízvukujeme, že naše zájazdy nie sú iba o futbale, i keď práve zápasy najlepších klubov a hráčov na svete sú ich podstatou. Barcelona je v tomto jedným z najväčších lákadiel. Človek sa mimo futbal nenudí a metropola Katalánska ponúka úžasné kultúrne možnosti.

Nájdete tu Park Guel, ktorý je unikátom architektúry Antonia Gaudiho, ďalej Olympijský park z roku 1992. Spolu je v meste 68 parkov a viac ako 10% územia je pokryté parkami. Obísť nemožno ani niekdajšiu býčiu koridu, z ktorej je nádherný výhľad na mesto. Býčie zápasy však boli v meste v roku 2010 zakázané.

Nezmeškajte ani baziliku Sagrada Família, ktorá je stavaná z milodarov a stále nie je úplne dokončená. Gaudi má okrem toho ešte 6 ďalších pamiatok chránených UNESCOM: Park Guell, Palau Guell, Casa Mila, Casa Vicens, Casa Batlló a krypta v kostole v Colonia Guell.


Vedeli ste, že do roku 1992, kedy sa tu konali Olympijské hry, nebola v Barcelone pláž? Podľa jednej teórie je dokonca staršia ako Rím a bola založená Herculesom 400 rokov pred Rímom.

Štvrté najnavštevovanejšie mesto na svete v roku 2016 malo byť pôvodne aj miestom pre Eiffelovu vežu. Plán Gustava Eiffela bol postaviť vežu práve tu, ale Španieli jeho návrh zavrhli, keďže by sa nehodila k miestnej architektúre.

Turistov zvyknú zaujať aj takzvané spievajúce fontány Plaza de Espaňa alebo Plaza de Catalunya. Ťahákom je aj vrch Montjuic a pastvou pre oči je prístav, pri ktorom možno nájsť sochu Krištofa Kolumbusa. Kto je v Barcelone, rozhodne by nemal obísť ani svetoznámu ulicu La Rambla, kde nájdete prakticky všetko, čo vám zíde na um. Od pozvánok na futbalové zápasy, pohľadnice, suveníry či oblečenie až po rôzne koreničky či pouličných umelcov.


Ak ešte váhate, nerobte tak dlho. Za Barcelonu hrá Lionel Messi, päťnásobný najlepší hráč na svete a jeden z najlepších futbalistov histórie. Má už cez tridsať rokov a nebude aktívnym hráčom večne, preto by bolo hriechom nevidieť ho v akcii na vlastné oči. Keď vypredaný Camp Nou kričí „Messi, Messi,Messi“, srdce zaplesá aj fanúšikom, ktorí nie sú primárne priaznivcami Barcelony. Katalánsko ako také ponúka veľké množstvo príležitostí a kto je oduševnený cestovateľ, rozhodne by túto destináciu nemal obísť.


PONUKA ZÁJAZDOV NA FC BARCELONA


Futbalovysen.sk je futbalová cestovná kancelária, s ktorou (si) od roku 2012 už tisícky klientov plnia futbalové sny.

Ponúkame vstupenky a zájazdy na futbalové aj športové podujatia po celom svete. Futbalu sa venujeme na stránkach Futbalovysen.sk a Fotbalovysen.cz a ponuku športových podujatí vrátane zájazdov na Tour de France, MS v hokeji alebo Wimbledon nájdete na Sportovysen.sk.

Snažíme sa, aby naše zájazdy na futbal neboli iba sedením v autobuse/lietadle a naháňaním sa na štadión, ale aby ľudia aj niečo videli, oddýchli si a okrem zápasu sa domov vrátili s množstvom zážitkov. Značka Futbalovysen.sk je vybudovaná na odporúčaniach, osobnom prístupe a tejto filozofii a sme vďační za všetky vaše referencie.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV