Futbalový zájazd do Berlína na Hertha - Dortmund | Futbalovysen.sk

BLOG

Futbalový zájazd do Berlína na Hertha - Dortmund

Nemecký futbal reprezentuje hlavne Borussia Dortmund a Bayern Mníchov a do týchto miest smeruje najviac našich zájazdov. Ale čo tak futbalový zájazd do Berlína?

Angažovanie Ondreja Dudu berlínskou Herthou bolo skvelou príležitosťou pozrieť si konečne iné futbalové mesto v Nemecku. Najzaujímavejší zápas sa nám videl proti Dortmundu a o tom, aké to bolo výborné rozhodnutie, si prečítajte nižšie...

Cesta do Berlína a železná opona

Cesta do Berlína prebehla až na prekvapenie hladko. V porovnaní s futbalovými zájazdami na Bayern, kde sú na nemecko-rakúskej hranici veľké kontroly a my musíme precízne plánovať cestu, aby sme všetko stihli, sme sa zrazu ocitli v Nemecku a ani sme nevedeli ako. Diaľnice prázdne a už čoskoro sme boli na hoteli v Berlíne.

Večer počas zápasu predpovedali dážď, tak sme chceli rýchlo využiť voľný čas a pozrieť si Berlín - nasilu rozdelené mesto na západnú a východnú časť, čo na dlhé roky naprogramovalo atmosféru v tomto zaujímavom meste.

Prvou zástavkou bol Checkpoint Charlie, kde sa po vojne rozdelilo mesto na sovietsku a americkú časť. Pri pohraničnej búdke zapózovali "americkí vojaci" a iba ťažko si predstaviť, aké to po vojne muselo naozaj byť. Ďalšou spomienkou na bývalý režim bol berlínsky múr. V centre po ňom zostali už iba pamätné tabule na zemi, ale predstava, že múr okolo celého západného Berlína vyrástol v podstate za jednu noc, bola ohromujúca.

 

Ďalšie pamiatky

Okrem pamiatok pripomínajúcich druhú svetovú vojnu a život za železnou oponou sme pozreli aj "berlínske stálice" ako Bundestag a Brandenburskú bránu. Delegát nám opísal, ako tieto miesta vyzerali aj počas Hitlerovej vlády a s Berlínom sa história teda naozaj nemaznala. Počasie bolo zamračené, čo aj tak neodradilo veľké množstvo turistov. Pozerať je toho naozaj veľa...

Konečne slnko a čas na pivko

Slniečko sa však umúdrilo a my sme konečne skočili na zaslúžené pivko. Futbalový zájazd do Berlína predsa nie je iba o pamiatkach. Pri hoteli sme našli skvelú nemeckú krčmu s ešte lepšou čašníčkou - originál Berlínčankou. Dali sme si ein Berliner (alebo aj drei) a lokálne rezníky alebo koleno. Jedlo úžasné, pivo super, ceny lepšie ako v Mníchove a po krátkej prestávke na hoteli sme mohli vyraziť na hlavnú časť futbalového zájazdu.

Zápas Hertha - Dortmund

Predpoveď počasia žiaľ vyšla na 100%. Pred zápasom začalo liať a bola poriadna zima. To sme však ešte nevedli, čo nás čaká na futbale: 70-tisícové futbalové divadlo nám prialo.

Bývalý Olympijský štadión vyzerá zvonku historicky a to viac nás prekvapila hracia plocha a tribúny. Olympiastadion bol zaplnený do posledného miesta a atmosféra bola naozaj úžasná. Pochodili sme toho veľa a tento zážitok patrí jednoznačne k top zápasom. Na tribúnach bolo obrovské množstvo fanúšikov Borussie a priebeh zápasu mal ideálny scenár: penalta, červená karta, 5 gólov a obrat v poslednej minúte.

Vyhrali hostia a na tribúnach po zápase zostali asi 2/3 ľudí - všetci fandili Dortmundu, ktorí s hráčmi oslavovali dôležitú výhru. Zimomriavky a úžasný pohľad.

 

Na záver

Futbalový zájazd do Berlína na Hertha - Dortmund vyšiel parádne. Veľkú zásluhu na atmosfére na štadióne mal Dortmund a jeho fanúšikovia a už teraz vieme, že po žrebe v júli zaradíme zápas Borussie v Berlíne opäť do našej ponuky.

 

Futbalové zájazdy na Dortmund

Všetky futbalové zájazdy

Športové zájazdy

Referencie

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV