Historický zájazd na Udinese - Neapol | Futbalovysen.sk

BLOG

Historický zájazd na Udinese - Neapol

Futbalový sen na Neapol do Udinese

Je február a Neapol vedie taliansku ligu. Vyzerá to tak, že by mohol pár kôl pred koncom oslavovať titul a 3. mája hrá v Udinese, ktoré je iba pár hodín zo Slovenska. Čo ak by Neapol získal titul práve v Udinese a my sme boli pri tom? Autobusový zájazd sa začal predávať...

Je koniec apríla a skoro stovka fanúšikov je nachystaná na tento historický moment pre Neapol. Po 11 rokoch môže SSC konečne získal titul Serie A. Spolu s Laziom všetko zariadili tak, že práve náš zápas v Udinese môže byť ten rozhodujúci. Napriek tomu, že sa zápas dvakrát prekladal, nikto nestratil svoje nadšenie a vzrušenie. Črtal sa pre všetkých jedinečný zážitok.

Zápas s víťazným koncom

Po príchode do Udinese sme strávili poobedie v tomto krásnom talianskom meste, objavujúc jeho kultúru, pamiatky a lahodnosti talianskej kuchyne. Pre fanúšikov bolo tiež veľmi dôležité prežívať atmosféru predzápasového dňa. Mali sme na sebe zápasové tričká z nášho eshopu Futbalovedarceky, vďaka ktorým nás v meste na každom kroku zastavovali fanúšikovia SSC a chceli sa s nami fotiť. Dokonca sme ako skupina urobili rozhovor do neapolskej TV.

Pred štadiónom to už vrelo. Všetci sme sa s nadšením a očakávaním vybrali na štadión, kde sme zažili atmosféru, akú sme nikdy predtým nezažili. Fanúšikovia Neapolu boli v extáze, spievali a povzbudzovali svojich hráčov od prvých minút až do záverečného hvizdu. Domáci síce vyhrávali, ale v druhom polčase Neapol vyrovnal a bod stačil na zisk titulu. Po konečnom hvizde sa ľudia rozutekali na trávnik a oslava mohla začať. Jeden z klientov bol dokonca prvý pri Lobotkovi a má s ním pamätnú fotografiu.

Prví sme zagratulovali Lobotkovi

Po zápase sa nám ani domov nechcelo ísť. Pred štadiónom sme boli svedkami radosti a slávností, ktoré trvali celú noc. Okolie štadióna bolo zahalené v bielo-modrých farbách, fanúšikovia oslavovali, spievali hymnu klubu a skandovali mená svojich obľúbených hráčov. Bolo to nezabudnuteľné a úchvatné.

Keď sme sa vrátili domov, mali sme srdcia plné spomienok a príbehov z tejto úžasnej cesty. Zájazd, ktorý sa dvakrát prekladal, sa stal jedným z najvýnimočnejších zážitkov v našich životoch. Boli sme súčasťou histórie klubu a mohli sme s radosťou oslavovať s ostatnými fanúšikmi tento dlho očakávaný titul.


Už teraz sa tešíme na viac podobných zážitkov a ponuku zájazdov na Neapol nájdeš TU.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV