Madrid – španielska metropola, na ktorú nezabudnete do konca života

BLOG

Madrid: španielska metropola, na ktorú nezabudnete do konca života

Vitajte v Madride, metropole, ktorá na vás dýchne históriou a v sebe skrýva oveľa viac, ako by sa pri prvom pohľade mohlo zdať. Samozrejme, špičkový futbal je samozrejmosťou.

Keď sa povie Madrid, väčšine opýtaných automaticky napadne Real Madrid, kráľovský veľkoklub, ktorý patrí medzi najúspešnejšie futbalové tímy v celej histórii a jednoznačne vedie tabuľku víťazov Ligy majstrov. O slovo sa hlási však aj Atlético - ambiciózny klub s novým štadióniom a aj oni by radi dobyli futbalové Španielsko a Európu. Na výber ešte máte aj malé celky ako Getafe alebo Rayo Vallecano.


Najväčším lákadlom je určite Biely Balet. Na Real Madrid prichádza vždy približne sedemdesiat až osemdesiat tisíc ľudí. Los Blancos futbal robiť vedia, veď aj cez našu cestovnú kanceláriu chodia na Real fanúšikovia pravidelne a v hojnom počte. Merengues sú obrovským marketingovým lákadlom a čo sa týka športového vplyvu, na svete by sme hľadali len pár organizácii, ktoré sú silnejšie ako Real Madrid.

Vidieť Santiago Bernabeu a hráčov ako Modrič, Ramos, Bale, Isco, Asensio či Benzema je nezabudnuteľným zážitkom a nemusíte byť ani podporovateľom Pusiniek, aby to vo vás zanechalo hlbokú stopu. Keď ľudia volia zájazd do Madridu, väčšinou výhráva Real.


Do povedomia sa dostáva aj Atlético Madrid. Rojiblancos otvorili nový nádherný štadión Wanda Metropolitano, ktorý patrí medzi najkrajšie na svete a v roku 2019 hostí finále Ligy majstrov. V Madride sa o ich fanúšikoch hovorí ako o tých "horkokrvnejších" a jeden z našich klientov napísal: "Videl som Chelsea aj Real, ale atmosféra na Atleticu bola neskutočná." Názor si môžete urobiť sami.

Los Colchoneros v sebe skrývajú obrovský potenciál. Klub by chcel predbehnúť gigantov ako Real Madrid či Barcelona, pričom futbalisti ako napríklad Griezmann, Koke, Saul Niguez, Torres či Jan Oblak prilákajú aj najväčším fajnšmerkov. Navyše, prostredie okolo štadióna Wanda Metropolitano je úplne nové a moderné, a teda splní požiadavky na zájazd aj tých najnáročnejších zákazníkov.


Možnosťou je vycestovať do Madridu v čase, kedy sa hrá v okolí viac ligový zápasov. V tomto je možné nájsť menšiu paralelu s Londýnom. Šport tu prekvitá. Dá sa nakombinovať futbalová cesta, ktorá spojí stretnutie Atlética, Realu, Getafe alebo Rayo Vallecano. Keď k tomu pridáme pohárové zápasy v Copa del Rey, Európskej lige alebo v Lige majstrov, môžete dovedna stráviť v Madride približne týždeň a zažiť viac futbalovej šou, akoby ste si boli bývali predstavovali.


Ako to už býva na nšich zájazdoch zvykom, nie je to len o futbale, i keď ten je, pravdupovediac, skutočne prvotriedny. Španielska metropola nie je výnimkou, Madrid patrí medzi najkrajšie mestá Európy, možno aj na svete celkovo.

Nájdete tu kráľovský palác, aj keď bez kráľa. Ten žije od roku 1931 v paláci La Zarzuela na kraji mesta. Ak príde do Madridu návšteva, aj tú ubytujú v tejto rezidencii.

Úžasná je aj fontána Cibelles, legendárne múzeum Prado s maľbami najväčších umeleckých legiend, či park stvorený na odpočinok a vypnutie od každodenných povinností a ruchu - Retiro. Lákadlom je aj množstvo nádherných námestí ako Puerta del Sol, Plaza de Espaňa alebo Plaza de las Cortes.

O 12:00 alebo 20:00 sa na poslednom menovanom otvorí veža a na balkóne uvidíte postavičky - ikony Madridu: Goya, Vojvodkyňa z Alby, Pedro Romero (toreádor), Kráľ Karol III a Manola (typická žena v Madride).

Obísť nemožno ani množstvo sôch, či už sochu boha Neptuna (pri ktorej oslavuje tituly Atlético), podobizeň literárnej postavy Dona Quijote od Miguela Cervantesa de Saavedru alebo sochu medveďa s pomarančovníkom, ktorá je zároveň erbom mesta.


Zaujímavosťou je, že mesto leží v celkom vysokej nadmorskej výške a niektoré miesta sú vyššie ako 700 metrov nad morom. Hlavne v zime a v lete je tu počasie ako "na horách".

Dezertom číslo 1 je churros. Domáci rozlišujú "múdry" a "hlúpy" churros a ak chcete ten "múdrejší", hľadajte pokryté cukrovou penou. :-)

Zaujímavosťou je, že najstaršia fontána je pod zemou? Nazýva sa Peral a je v strede metro zastávky Opera. Bola súčasťou arabských kúpeľov, zásobovala Kráľovský palác a bola objavená počas rekonštrukčných prác v roku 1991.

Nebudeme preháňať, keď napíšeme, že v Madride má čo človek robiť aj týždeň vkuse a rozhodne sa nebude nudiť. Možností je dostatok, sme otvorení personalizácii zájazdu a jeho tvorbe na mieru, stačí sa nám ozvať. Garanciou, ktorú vám vieme dať je, že na svoj pobyt v španielskej metropoly by ste spomínali do konca života.


PONUKA ZÁJAZDOV NA REAL MADRID

PONUKA ZÁJAZDOV NA ATLETICO MADRID


Futbalovysen.sk je futbalová cestovná kancelária, s ktorou (si) od roku 2012 už tisícky klientov plnia futbalové sny.

Ponúkame vstupenky a zájazdy na futbalové aj športové podujatia po celom svete. Futbalu sa venujeme na stránkach Futbalovysen.sk a Fotbalovysen.cz a ponuku športových podujatí vrátane zájazdov na Tour de France, MS v hokeji alebo Wimbledon nájdete na Sportovysen.sk.

Snažíme sa, aby naše zájazdy na futbal neboli iba sedením v autobuse/lietadle a naháňaním sa na štadión, ale aby ľudia aj niečo videli, oddýchli si a okrem zápasu sa domov vrátili s množstvom zážitkov. Značka Futbalovysen.sk je vybudovaná na odporúčaniach, osobnom prístupe a tejto filozofii a sme vďační za všetky vaše referencie.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV