Blog: Je Manchester United favoritom na titul v Premier League?

BLOG

Je Manchester United favoritom na titul v Premier League?

Už v sobotu sa začína nová sezóna anglickej Premier League. Titul obhajuje prekvapivý šampión z uplynulého ročníka Leicester City, ale úprimne povedané, ani najväčší optimisti z tábora The Foxes neveria, že by družina talianskeho kormidelníka Claudia Ranieriho bola schopná šokujúci úspech spred roka zopakovať. Všeobecne sa očakáva, že o trofej si to rozdajú Manchester United, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham a okrajovo práve vyššie spomínaný Leicester. Kto je však favoritom číslo jeden?

Na túto otázku nie je jednoznačná odpoveď, jeden tím má to, druhý zas hento, každý má iné kvality. Vzhľadom na aktivitu na prestupovom trhu však nie je ťažké do pozície hlavného ašpiranta na anglický titul pasovať Manchester United. Klub premiérovo povedie kontroverzný portugalský kormidelník José Mourinho s bohatými skúsenosťami. Mou už Premier League dobyl neraz počas svojho úspešného pôsobenia v londýnskej Chelsea.

Okrem trénera hovorí pre Devils aj famózny brankár David De Gea, hviezdni útočníci Wayne Rooney a Zlatan Ibrahimovič, rýchli krídelníci ako Henrik Mchitarjan či Anthony Martial, či po novom obrovská hviezda zo stredu poľa Paul Pogba. Menšia slabina môže byť v obrane, kam síce prišiel talentovaný Bailly, no hlavná zodpovednosť by aj naďalej mala ležať na Chrisovi Smallingovi. Mená na papieri sú jedna vec, no ako ich Mourinho dokáže dať dokopy, aby vytvorili úspešný tím, to je vec druhá. Doteraz platilo, že Josého tímy slávili úspech až v ročníku číslo 2 pod jeho vedením, budú Red Devils výnimka?

Zájazdy na Manchester United

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV