Slovensko začína púť na Eure, dnes nás čaká Wales | Futbalovysen.sk

BLOG

Slovensko začína púť na Eure, dnes nás čaká Wales

Dočkali sme sa, po dlhých mesiacoch čakania konečne začalo Euro 2016. Vo včerajšom zápase si poradili domáci Francúzi s Rumunskom tesne 2:1, dnes sa na rad dostanú aj naši futbalisti. Slovensko o 18:00 nastúpi na štadióne v Bordeaux proti reprezentácii Walesu. Máme sa na čo tešiť, čaká náš súper z kategórie náročných.

Najväčšou hrozbou Drakov je krídelník Gareth Bale z Realu Madrid, no obrovskými oporami Walesu sú taktiež kremenitý stopér Ashley Williams, skúsený stredopoliar Arsenalu Aaron Ramsey, záložník Liverpoolu Joe Allen, či jedno z prekvapení uplynulého ročníka, Andy King z Leicestru City.

Neočakáva sa otvorený zápas, neočakáva sa ani veľký počet gólov. Slovensko nie je tímom, ktorý by útočil do plných, taktovku zrejme prenecháme Walesu. Veľký pozor si treba dať hlavne na spomínaného Balea, no veríme, že kormidelník Ján Kozák ušil na tohto vlasatého rýchlika taktiku.

O úspechu či neúspechu v našom úvodnom zápase zrejme rozhodne prvý gól. Ak ho dá Slovensko, minimálne bod by našim chlapcom ujsť nemal, ak ho však dajú Walesania, ďalší vývoj zápasu, či turnaja celkovo, sa pre tím spod Tatier výrazne skomplikuje.

Pred zápasom Marek Hamšík deklaroval, že nechce byť porovnávaný s Baleom, a že pôjde o duel Slovenska s Walesom, nie Hamšíka s Baleom. Vladimír Weiss mladší prehlásil, že naši chlapci si uvedomujú, že sú tímom, ktorý sa dá poraziť len veľmi ťažko. Verme preto, že dnes od 18:00 uvidíme v Bordeaux úspešný vstup Slovenska do Euro 2016. Naša reprezentácia v ére samostatnosti štartuje na kontinentálnom šampionáte prvý raz, poďme si to užiť!

SLOVENSKO DO TOHO!

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV