VALENCIA: Mesto futbalu a slnečných pláží | Futbalovysen.sk

BLOG

VALENCIA: Mesto futbalu a slnečných pláží

Valencia - naša jedna z ďalších nových destinácií, kam sa môžete vydať na futbalový výlet! Valencia je nádherné tradičné španielske mesto, ktoré je zasľúbené najlepšiemu futbalu, ktorý sa opäť odráža na vrchol. Tento rok si Valencia zahrá aj Ligu Majstrov po troch sezónach. Domáce zápasy Valencia hrá vo svojom krásnom 50-tisícovom stánku - Estadio Mestalla.


Slnečná Valencia a super pláže

Keď sa pozrieme na Valenciu z druhej strany, je to tretie najväčšie mesto Španielska (po Madride a Barcelone), prístavné mesto na pobreží Stredozemného mora. Okrem kvalitného futbalu si teda môžete užiť nádherné slnečné mestské pláže, skvelé more a drink do Vašej ruky pri relaxe na oblahlej piesočnej pláži Playa de la Malvarrosa. Valencia taktiež disponuje zábavou, nočným životom, ale aj vedou a umením. Hudba a tanec z podnikov sa často prenáša aj na ulice mesta, a práve táto atrakcia dodá výletu a turistom nezabudnuteľnú atmosféru.


Je to naozaj Svätý grál?

Okrem týchto nádherných pláži, alebo dobrej mestskej atmosféry vo Valencii nájdete aj mnohé miesta, ktoré zaujmú určite každého. Je nazývané aj Mestom umenia a vedy. Obrovské nádherné komplexy budov, ako napríklad planetárium, oceánografické centrum alebo jedno z najväčších akvárii na svete.

Vedeli ste, že tu nájdete Svätý grál? Áno ten, ktorým mal piť Ježiš pri poslednej večeri. Cirkev ho uznáva ako ten pravý a pil z neho dokonca aj Ján Pavol II. Santo Caliz de Valencia je uložený v Catedral de Valencia na zlatom podstavci s 27 perlami, 2 rubínmi a 2 smaragdmi.


Kulinárske dobroty

Najmä počas letných večerov je príjemné osviežiť sa nápojom horchata (pripraveným z tigrých orechov, s cukrom a ľadovou drťou). Byť vo Valencii a neochutnať Paellu? Práve v tomto meste má tradičný španielsky pokrm svoje korene a Valencia je súčasne aj synonymom pre „ryžové centrum“ krajiny.


Futbal vo Valencii

Ako sme už spomínali, nielen v Barcelone a Madride zažijete futbalovú horúčku. Srdcia ľudí z Valencie patria jednoznačne futbalu, ktorý je tu na prvom mieste. Mestský štadión Estadio Mestalla bol po minulú sezónu celý zaplnený skoro na každom domácom zápase.

AKTUÁLNA PONUKA ZÁJAZDOV NA VALENCIU

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV