Vydarený zájazd do Ríma na dvojzápas Lazio a AS Rím | Futbalovysen.sk

BLOG

Vydarený zájazd do Ríma na dvojzápas Lazio a AS Rím

Kalendárny rok 2020 sme odštartovali perfektne: hneď druhý januárový víkend sa uskutočnil zájazd do Ríma na zápasy Lazio - Neapol a AS Rím - Juventus.

Odlet do Ríma a stretnutie s Lobotkom

Vo Viedni sme v sobotu skoro ráno už netrpezlivo očakávali 36 zákazníkov zvedavých na večné mesto a samozrejme futbal. Privítanie na letisku v Ríme bolo ukážkové: v tom istom čase prilietal aj Stano Lobotka, ktorý práve doťahoval prestup do Neapola. Hneď sme ho Trenčana zobrali medzi seba a samozrejme urobili foto. This is my futbalový sen.

Prvý deň a Lazio - Neapol

Privátny autobus nás zobral na hotel a po zacheckovaní sme sa vybrali spolu s delegátom na prvé pamiatky - Španielske schody, Fontána di Trevi, Sant´Eustachio, Piazza Navona, Pantheon a ďalšie.

Večer nás čakal duel Lazia proti Neapolu, preto sme sa už približne dve hodiny pred zápasom presnuli k národnému štadiónu Stadio Olimpico. Nálada na štadióne bola počas celého zápasu skvelá a vyvrcholením toho bol gól v poslednej desaťminútovke, ktorý zabezpečil Laziu víťazstvo 1:0.

Fanúšikovia domácich oslavovali výhru v jednom zo šlágrov kola dlhé minúty po odpískaní záverečného hvizdu.



Druhý deň a AS Rím - Juventus

Druhý deň nás čakala prehliadka Kolosea, Forum Romanum a Palatínsky kopec.

Vo večerných hodinách sme sa už presunuli opäť na 72-tisicový štadión, na Stadio Olimpico. Čakal nás zápas AS Rím vs Juventus. Vyše 60-tisíc ľudí sledovalo tento trhák kola priamo na štadióne, my sme tam samozrejme nesmeli chýbať.

Stretnutie skončilo prehrou domáceho celku po výsledku 1:2. Aj napriek prehre domácich v uliciach panovala skvelá nálada.



Tretí deň a Vatikán

Zájazd do Ríma vyvrcholil tretím dňom a navštívili sme najmenší štát na svete, ukrytý v srdci Ríma.

Pozreli sme sa do Vatikánu, kde sme spolu so sprievodcom prešli Baziliku sv. Petra a Vatikánske múzea vrátane Sixtinskej kaplnky.

Vo večerných hodinách nás vyzdvihol autobus priamo v hoteli a následne nás čakal už len let domov.



Zájazdy do Ríma

Užite si Rím a futbal aj vy. Počasie v januári bolo ukážkové, hlavné mesto Talianska má čo ponúknuť v každom ročnom období. Vyberte si svoj zájazd či už na AS Rím alebo iné talianske mužstvo a splňte si s nami svoje futbalové sny.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV