Zájazd do Ríma na AS Rím - Real Madrid v Lige majstrov | Futbalovysen.sk

BLOG

Zájazd do Ríma na AS Rím - Real Madrid v Lige majstrov

Zájazd do Ríma 1. Deň: Koloseum, Forum Romanum a Monumente Vittorio Emanuele II

Nezabudnuteľný zájazd do Ríma nemohol mať lepšieho súpera ako víťaza Ligy majstrov Real Madrid. Kým Slovenskom sa prehnal studený front, na juhu Talianska nás čakalo príjemných 15 stupňov.

Po pristátí do Ríma sme sa autobusom presunuli na hlavnú stanicu Termini, kde sme zakúpili výhodné turistické cestovné lístky Roma Pass so vstupmi do múzeí. Roma Pass platí na všetky formy MHD v Ríme a slúži ako prioritný vstup do múzeí bez nutnosti čakania v rade. Ubytovaní sme boli v hoteli Marc Aurelio, kde sme si dali kratší oddych.

O 15:00 sme so sprievodcom navštívili rímske Koloseum. Po ceste z Kolesea sme pri zrúceninách bývalého rímskeho námestia Forum Romanum prešli až k antickému športovisku Circus Maximus, ktoré malo kapacitu až 150 000 divákov. Prechádzku sme uzavreli pri monumente kráľa Talianska - Monumente Vittorio Emanuele II a večerou v jednej z miestnych reštaurácií.zajazd-na-as-rim-skupinova-fotka


Zájazd do Ríma 2. Deň: Fontána Trevi, Španielske schody

Na druhý deň po raňajkách zájazd do Ríma pokračoval a nasledovala výhliadka z horného poschodia Monumente Vittorio Emanuele II na ktorú nás vyviezol výťah. Pokračovali sme k Španielskym schodom (135 schodov vedúcich ku kostolu Svätej Trojice horskej) - mieste, kde sa stretávajú mladí Rimania.

Od Španielskych schodov je to len kúsok k Fontáne Trevi - najznámejšej fontáne v Ríme. K fontáne by ste mali pristúpiť chrbtom a hodiť mincu pravou rukou cez ľavé plece. Týmto spôsobom si, podľa legendy, zabezpečíte návrat do Ríma i prípadné splnenie jedného želania.

Obed sme si vychutnali opäť v domácej reštaurácii, ktorá sa pýšila viac než 100 druhmi talianskych vín a samozrejme domácimi jedlami vrátane úžasných cestovín a dezertom tiramisu. Po ceste do hotela sme sa ešte zastavili v klubovom obchode - Fanshope, pred ktorým sme stretli aj rímske "futbalistky", ktoré propagovali zápas LM s Realom Madrid.


Zápas AS Rím - Real Madrid

Bol čas na návrat do hotela, kde nasledoval odpočinok a o 18:00 sme vyrazili na štadión Stadio Olimpico. Zájazd do Ríma čakal na dlho očakávané vyvrcholenie. Pred štadiónom sme si podľa vstupeniek našli príslušné vchody a vyrazili do útrob 73-tisícového kotla, v ktorom sa v roku 1960 konali Olympijské hry. Atmosféra bola úžasná, hlavne pri znelke Ligy majstrov. Trochu sme sa obávali, či je kvôli bežeckej dráhe dobre vidno na ihrisko, ale realita nám v dobrom vyrazila dych. Úžasný štadión v skvelej atmosfére.


Zájazd do Ríma 3. Deň: Vatikán, Piazza Navona, Panteón

Posledný deň patril návšteve Vatikánu. Navštívili sme Baziliku sv. Petra a samozrejme sme museli vyjsť aj na kupolu odkiaľ je úžasný výhľad na najmenší štát na svete. Z Vatikánu smeprešli do Anjelského hradu (Castel Sant'Angelo), ktorý začal stavať v roku 130 n. l. cisár Hadrián a slúžil ako mauzóleum jeho rodiny. V 14. storočí ho prebudovali na opevnené predmostie s hradbami a krytou chodbou k Vatikánu.

Z Anjelského hradu sme prechádzali cez najznámejšie a najvyhľadávanejšie námestie v Ríme - Piazza Navona. Poslednou zastávkou bol antický Panteón patriaci medzi zachované a najfantastickejšie stavebné pamiatky Ríma. Panteón dal postaviť rímsky cisár Octavianus Augustus v rokoch 27 až 25 pred Kristom. Stavba bola zasvätená všetkým bohom. Nádhera!


Poďte s nami do Ríma

Rím nás očaril, futbal aj štadión stáli naozaj za to a už teraz sa tešíme na ďaší futbalovo poznávací zájazd do Ríma. Je toho toľko veľa, čo môžete v hlavnom meste Talianska vidieť. Tešíme sa na ďalší výlet s Futbalovysen.sk a v prípade záujmu o športové zájazdy odporúčame naše zájazdy na Sportovysen.sk.

Zájazdy na Ligu Majstrov

Zájazdy na AS Rím

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV