Zájazd na Manchester United | Futbalovysen.sk

BLOG

Zájazd na Manchester United

Manchester United asi netreba osobne predstavovať. Je to svetový veľkoklub s úžasnou históriou. Nie nadarmo má štadión Old Trafford názov "Divadlo snov". Tá atmosféra sa jednoducho nedá opísať v článku, tú treba zažiť". Možno aj preto má najviach fanúšikov na svete. A má aj veľa fanúšikov u nás na Slovensku.

Prinášame vám zážitky priamo z futbalového mesta na severe Anglicka. Zaujímavosťou bolo, že aj keď momentálne lige dominuje Manchester City, tak sme v meste za 3 dni stretli iba pár fanúšikov v modrých dresoch.


Cesta z letiska v Leeds do Manchestru

Po prístatí na letisku Leeds Bradford sme sa autobusom prepravili na vlakovú stanicu. Lístok stojí 4GBP a kupuje sa pri nástupe do autobusu priamo u vodiča v hotovosti. Z vlakovej stanice sme si zobrali pohodlný vlak a vychutnali hodinovú cestu do Manchestru.

V Manchestri po príchode čaká našich klientov delegát. Odprevadí na hotel a pomôže s ubytovaním. Ale my sme si chceli vyskúšať, že to zvladneme aj sami mestskou dopravou, podľa pokynov, ktoré dávame všetkým našim klientom. O chvíľku sme boli na hoteli pripravení na futbalové dobrodružstvo.

Manchester nie je veľké mesto, a pokiaľ sa nevyberiete na tréningové centrum v Carringtone, tak vám odporúčame okrem autobusov a električiek využívať aj taxíky. Sú tam rovnaké čierne ako v Londýne a majú prijateľné ceny. Jeden taxík zoberie 5 ľudí a ak ste viacerí, určite sa oplatí aj táto možnosť.

Pri príchode nás prekvapilo na Manchester nevídané počasie, a tak sme si po ceste oddychli na teresa hotela. Ešte v piatok večer sme sa vybrali do fanshopu priamo na štadión. Pozor, v deň zápasu tam bývajú neskutočne rady turistov z celého sveta. V kľude sme si vychutnali atmosféru v okolí štadióna a nakúpili darčeky.


Zápas Manchester United vs Huddersfield

Vstupenky na Manchester United doručujeme klientom deň pred zápásom na hotel, prípadne osobne v centre mesta alebo pred štadiónom. Na United ich oficiálne nekúpite. Klub na začiatku každej sezóny vypredá skoro všetky zápasy členom klubu.

Lístky sú na vo forme členských kartičiek a po zápase ich terba vrátiť. My sme na štadión dorazili viac ako hodinu pred zápasom pohodlne električkou "Metro link" priamo z centra. Tam je v deň zápasu veľa zamestnancov, ktorí vás usmernia.

Po vystúpení z električky nasleduje 10-minútová chôdza v spoločnosti stoviek fanúšikov smerom ku štadiónu. Tu už žiadne mapky nepotrebujete, všetky cesty nevedú do Ríma ale na Old Trafford. Míňate stánky plné šálov a dresov, vonku prší. Ludia okolo vás jedia typické anglické hamburgery, hotdogy a pijú pivo.

Priamo pred štadiónom za neustálej prítomnosti polície stretávate predavačov šálov. Vaky majú rozložené na zemi a ponukúkajú naozaj pestrý výber. Šály si nikdy nekupujte pred zápasom. Cena bola 10 libier pred a tak sme zo skúsenosti kúpili za 5 libier po futbale a to sme možno mohli zjednať na 3 libry. :)

Pri vchode na štadión prejdete bezpečnostnou kontrolou ako na letisku. Nemôžete mať zo sebou žiadne vaky ani tašky. Dámske kabelky sú povolené. Pri vstupe prechádzate turniketom. Priložte kartu čiarovým kódom na skener a na zelené tlačidlo vojdete dnu.

Vo vnútri štadióna je to jednoduché, všade sú značky. Nájdete svoj sektor a potom sa opýtate stewardov. Vyhlasovnie zostavy moderátorom kričí celý štadión a pri príchode hráčov diváci tlieskajú. My sme zažili presne 60. výročie leteckého neštastia letu z Mníchova a na začiatku zápasu nasledovala minúta ticha. To ticho sa dalo krájať a keď potom začal štadión burácať, to boli zimomriavky...

Bol to aj prvý zápas Alexisa Sancheza pred domácimi fanúšikmi. Sektor hostí fanúšikov je síce plný, ale zanikajú v magickej atmosfére. Je nás 74 500 divákov. Keď sa rysuje šanca, všetci diváci pred nami sa postavia, tak sa musíme postaviť aj my, aby sme videli ako to dopadne. Nakoniec to dopadlo tak ako malo a domáci vyhrali 2:0 a Alexis dal svoj prvý gól doma.

Ako správni fanúšikovia sme si deň po zápase nenechali ujsť prehliadku Old Trafford. Sedeli sme na miestach kde sedáva José Mourinho a posedeli aj v šatniach hráčov, či v miestnosti určenej na predzápasové tlačovky. Bolo to skvelé zakončenie úžasného futbalového výletu.


Ak chcete aj vy zažiť podobný zájazd na Manchester United, vyberte si z ponuky zápasov na Manchester United alebo nás kontaktujte emailom.

Snažíme sa, aby naše zájazdy na futbal neboli iba sedením v autobuse a naháňaním sa na štadión, ale aby ľudia aj niečo videli, oddýchli si a okrem zápasu sa domov vrátili s množstvom zážitkov. Značka Futbalovysen.sk je vybudovaná na odporúčaniach, osobnom prístupe a tejto filozofii a sme vďační za všetky vaše referencie.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV