Zmeny formátu a termínov španielskych pohárov | Futbalovysen.sk

BLOG

Zmeny formátu a termínov španielskych pohárov

Španielska futbalová asociácia (RFEF) schválila zmeny formátu a termínov španielskych pohárov Copa del Rey a Superpohára (Supercopa de España). Zmeny budú v platnosti od novej sezóny 2019-20.

Copa del Rey

Njanovšie zmeny formátu a termínov sa týkajú odľa nového formátu sa bude Copa del Rey hrať iba na jeden víťazný zápas. Výnimkou bude semifinále, ktoré sa bude hrať na dva zápasy ako doteraz. Tímy Barcelona, Valencia, Atletico Madrid a Real Madrid budú oslobodené od prvých dvoch kôl. Finále Copa del Rey sa odohrá 18. apríla 2020.

Španielsky Superpohár

Ďalšia zmena sa týka španielskeho Superpohára. Jeho formát sa zmení na turnaj štyroch mužstiev, v ktorom na seba narazia: víťaz a druhý tím La Ligy a víťaz s finalistom Copa del Rey. Ak by v oboch súťažiach figuroval rovnaký tím, jeho miesto sa uvoľní ďalšiemu tímu v ligovej tabuľke.

Nový termín Superpohára

Superpohár sa už nebude hrať na začiatku sezóny, ale presunie sa na január pričom semifinále sa uskutoční 8. a 9. januára a finále 12. januára. Sme zvedaví ako sa nové zmeny formátu a termínov španielskych pohárov prejavia na sledovanosti oboch súťaží. Žreb španielskej La Ligy nájdete na tomto linku

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV