BLOG: Blíži sa turnaj budúcich hviezd, zahrá si Slovensko o medaily?

BLOG

BLOG: Blíži sa turnaj budúcich hviezd, zahrá si Slovensko o medaily? Buďte pri tom!

Už v piatok 16.júna začnú u našich severných susedov majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov. Na našu veľkú radosť bude na tomto turnaji štartovať aj Slovensko. Talentovaných mladíkov spod Tatier čakajú zápasy proti Švédsku, Anglicku a Poľsku. Žreb zverencov českého kormidelníka Pavla Hapala nešetril, avšak na medzinárodnom fóre si už súperov nenavyberáte. Náš tím by však v Poľsku rozhodne nemal patriť medzi outsiderov. Z vyhlásení zo slovenského tábora badať pokoru a skromnosť, avšak stále hlasnejšie sa hovorí tom, že Slováci majú na to, aby postúpili zo základnej skupiny.

Pavel Happal | futbalovysen.sk

Slovenský výber je zmesou mladých futbalistov, ktorý sa do výberu do 21 rokov dostali len nedávno a hrajú v našej najvyššej súťaži, no taktiež v ňom nájsť futbalistov, ktorí sú už o niečo skúsenejší a nastupujú v kvalitných európskych ligách. Spomedzi týchto hráčov možno spomenúť jeden z najväčších talentov súčasného slovenského futbalu Laciho Bénesa, ktorý je hráčom Borussie Monchengladbach a aj do Poľska sa naňho príde pozrieť niekoľko skautov európskych veľkoklubov. Mladí Slováci futbal hrať rozhodne vedia, čo dokázali aj v úspešnej kvalifikácii.

Slovensko U21 | futbalovysen.sk

Oporou by mal byť aj bývalý žilinský obranca Milan Škriniar, ktorý patrí do základnej zostavy talianskej Sampdorie Janov, Albert Rusnák z americkej Major League Soccer, kde oblieka dres Realu Salt Lake City či Matúš Bero z tureckého Trabzonsporu. Samozrejme, favoritmi turnaja budú tímy ako Anglicko či Španielsko, ktoré so sebou berú veľké množstvo hráčov z Premier League či Primera División. Slovensko však na veľkých turnajoch už minulosti neraz ukázalo, že keď sa stretne talent s kvalitou a tímovým duchom, dokáže náš národný tím dokráčať ďaleko.

PONUKA ZÁJAZDOV NA MAJSTROVSTVÁ SVETA DO 21 ROKOV

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV