Poďte s nami na El Clásico a pozrite si súboj roka naživo | Futbalovysen.sk

BLOG

Je možné vidieť hviezdy Realu Madrid a Barcelony na jednom mieste? Áno, cestujte s nami na El Clásico

El Clásico sme si mohli z obrazoviek užiť len pár dní dozadu. Bielemu baletu sa konečne podarilo zvíťaziť nad odvekým rivalom. Celé Santiago Bernabeu burácalo, keď Mariano v 92. minúte zabil druhý kliniec do rakvy Barcelóny. Viete si predstaviť zažiť to na vlastnej koži? Každý rok je El clásico minimálne 2x. Na najbližšom môžete byť osobne. A prečo vlastne? Prečítajte si.

 

El Clásico, to je jednoducho španielska klasika

Máte v pláne navštíviť Španielsko, no neúspešne hľadáte spôsob, akým zaplniť hluché miesta? Poznáme riešenie. Je však možné, že ak pristúpite na našu “dohodu”, sami ohluchnete. Futbalové nadšenie v Španielsku býva bujaré. Decibely často prekračujú prijateľné medze.

Najočakávanejší súboj roka medzi španielskymi futbalovými esami sa nazýva El Clásico. A nie je to náhoda. V rámci La Ligy sa jeden zápas odohrá na štadióne Santiago Bernabeu a druhý na Camp Nou. Klasický harmonogram je nasledovný. Od vás sa vyžaduje, aby ste v prvom rade poctivo povzbudzovali. Žiadne zaháľanie sa netoleruje.

 

sergio-ramos-gerard-pique-barcelona-real-madrid-el-clasico

 

V drese na zápas

Hoci nie ste futbalovým hráčom, to vás ešte nemusí odrádzať od toho, aby ste sa vzdali vašich snov. Nech si každý hovorí, čo chce. Správny chlap vie, kedy je na mieste poslúchnuť srdce. Pokiaľ sa vám doma váľa starý fanúšikovský dres, bez otáľania si ho navlečte cez hlavu.

Španieli oceňujú každú zvláštnosť. Zo Slováka v španielskom drese pôjdu do kolien, to je viac než isté. Možno sa vám podarí pritiahnuť pozornosť niektorého z hráčov. Čo by ste povedali na fotku s Edenom Hazardom? Alebo s Lionelom Messim? Na niečo také musíte byť pripravený, uznávané futbalové hviezdy sú neustále na dosah ruky.

 

TIP: Vezmite si rapkáč alebo hlasnú trúbu, Španieli sú radi za hlučné nadšenie na tribúne. 

 

Vychutnajte si legendárny zápas z prvého radu

Možno nie sme najväčšia futbalová organizácia na svete. Zato však presne vieme, čo naši zákazníci očakávajú. A vždy sa to snažíme do bodky splniť. Áno, štadión bude naplnený na prasknutie. S nami máte ale istotu, že svoje zaslúžené miesto dostanete.

Neváhajte, sedadiel je dosť. Tribúna sa potlačí, aby ste na výlet so Španielska mohli prizvať aj vašich blízkych. Čo myslíte, že povie vaša drahá polovička, keď jej ukážete lístky na zájazd? Nejde len o futbal. Ženy s deťmi si prídu na svoje počas prehliadky mesta. Madrid, hlavné mesto Španielska, rozhodne má čo ponúknuť zvedavým návštevníkom. Barcelona, kde sa koná druhý zápas El Clásico, ponúka návštevníkom nemenej zážitkov.

 

El Clásico na Bernabeu

Potešte sa pohľadom na snehobiele dresy zlatej reprezentácie tímu Real. Dlho očakávaný zápas El Clásico sa bude konať aj na štadióne Santiago Bernabeu v Madride. Do tribún sa nahrnú desiatky tisícov napätých fanúšikov. Nikdy nie je vopred isté, kto zo súboja vyjde ako víťaz.

 

futbalovy-zajazd-real-madrid-santiago-bernabeu

 

Vedeli ste, že: bodovo najlepším hráčom v El Clásico je Lionel Messi? 

 

El Clásico na Camp Nou

Jeden zápas El Clásico sa tradične koná na štadióne Camp Nou v Barcelone. Typické farby tímu Barcelona, červená a modrá, sú v silnom kontraste s dresmi ich oponentov. Môžeme iba hádať, či bol skrytý zámer módnych dizajnérov tieto dva tímy čo najviac odlíšiť. Ak áno, potom skláňame klobúk pred ich majstrovstvom. Podarilo sa im to dokonale.

Odlišné dresy perfektne odzrkadľujú rozdielnu náturu oboch tímov. V Španielsku sa polemizuje s myšlienkou, či zápas El Clásico nie je vyjadrením politickej rivality. Biele dresy Realu Madrid reprezentujú Španielsky nacionalizmus a hráči Barcelony obhajujú česť Katalánskeho nacionalizmu.

Toto sú mená niektorých hráčov, ktorí počas svojej kariéry hrali za oba tímy:

  • Alfonso Albéniz
  • Charles Wallace
  • Walter Rozitsky
  • Justo Tejada
  • Evaristo

 

 

El Clásico je duel titanov

Madrid so svojou príjemnou klímou predstavuje ideálne prostredie pre súboj takýchto rozmerov. Pot však aj napriek tomu tečie prúdom. Výsledok zápasu je až do poslednej minúty neistý. Každý, kto odolal volaniu futbalového ducha, si doma v obývačke búcha hlavu o stenu. Zápas El Clásico je duelom, na ktorý sa oplatí prísť.

80-tisícový štadión pojme enormné kvantum ľudí. Je tam dosť miesta pre vás aj vašu rodinu.

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV