Top atrakcie Brazílie | Futbalovysen.sk

BLOG

Top atrakcie Brazílie

Brazília je najväčšou krajinou Južnej Ameriky a zaberá takmer polovicu kontinentu. Väčšia časť krajiny je tropická, s rozľahlými dažďovými pralesmi plnými exotických rastlín a voľne žijúcich živočíchov. Atlantické pobrežie s rozlohou 7 400 km je lemované zlatými piesočnatými plážami a vnútrozemie je plné minerálnych zdrojov. Pre turistov je Brazília tropickým rajom a vzrušujúcou kultúrnou destináciou s atrakciami pre všetky chute, od idylických dovoleniek na pláži a prieskumov džungle až po svetové umelecké múzeá, pulzujúce rytmy karnevalu a samozrejme výborného futbalu.

brazil-rio-de-janeiro-sugar-loaf

Sugarloaf, Rio de Janeiro
Ľahko rozpoznateľný znak Rio de Janeira, zaoblený skalný vrchol Sugarloaf “Cukrový bochník“, vyčnieva z výbežku pokrytého stromami, ktorý sa týči 394 metrov nad plážami a mestom. Vrchol je jednou z prvých destinácii, ktoré musia turisti vidieť pri návšteve Ria. Tí odvážnejší môžu vyskúšať jazdu lanovkou medzi Sugarloaf a Morro da Urca - nižším vrcholom, z ktorého sa druhá lanovka spája s mestom. Práve po týmito vrcholmi začali osídlovať Rio jeho prví obyvatelia. V ich blízkosti sa nachádza pláž Praia da Urca z ktorej môžete navštíviť jednu z troch pevností vrátane pevnosti São João v tvare hviezdy.

brazil-rio-de-janeiro-cristo-redentor

Socha Krista, Rio de Janeiro
S rozpaženými rukami 28 metrov, ako by chcel obsiahnuť celé ľudstvo, kolosálna socha Krista Art Deco, nazývaná Kristus Vykupiteľ, sa pozerá na Rio de Janeiro a záliv z vrcholu Corcovado. 30 metrov vysoká socha stojí v nadmorskej výške 709 metrov a je súčasťou národného parku Tijuca so stúpacou dráhou s dĺžkou 3,5 km na vrchol, kde ju obklopuje široké námestie. Socha bola dokončená v roku 1931 a bola dielom poľsko-francúzskeho sochára Paula Landowského a brazílskeho inžiniera Heitora da Silvu Costa. Je postavená zo železobetónu a mastenca. Osemmetrovú základňu tvorí kaplnka, v ktorej sa konajú svadobné obdrady. Hoci je jednou z najznámejších brazílskych ikon, často ju mylne prezývajú Kristus Ánd, podľa starej sochy, ktorá označuje hranicu medzi Argentínou a Čile.

brazil-rio-de-janeiro-copacabana

Copacabana, Rio de Janeiro
Najmodernejšia a najznámejšia časť centra Avenida Nossa Senhora de Copacabana vedie paralelne s plážou Copacabana ktorá ju obklopuje z jednej strany štyrmi kilometrami bieleho piesku. Pláž je oddelená od budov a premávky širokou promenádou vydláždenou v čiernej a bielej mozaike v zvlnenom vzore pripomínajúcom ulice v portugalskom Lisabone. Pláž nie je len pre zábavu. Je to tiež obľúbené detské ihrisko, ktoré je plné slnka, plavcov a detí, ktorí stavajú hrady z piesku. Prejdite sa po uliciach, kde nájdete reštaurácie, obchody, kaviarne a krásne staré budovy z čias, keď bolo Rio hlavným mestom Brazílie. Jedna z budov, známy Palác Copacabana je chránený ako národná pamiatka. V jeho lobby nájdete fotografie kráľovských rodín a filmových hviezd, ktoré tu bývali.

brazil-salvador-pelourinho-3

Pelourinho (mesto v meste), Salvador
Historická časť Salvadoru - bývalého koloniálneho hlavného mesta Brazílie bola zaradená do zoznamu svetového dedičstva UNESCO pre výnimočnú zbierku koloniálnych budov zo 17. a 18. storočia. Táto stará štvrť, nazývaná Pelourinho, je miestom, kde nájdete najkrajšie kostoly a kláštory v Salvadore. Pamiatky boli postavené v čase, keď bola Brazília zdrojom portugalského bohatstva, ktoré minulo veľa zlata na výstavbu náboženských budov za čias kolónie. Najkrajší a najbohatší z mestských kostolov je kláštorný kostol São Francisco, postavený na začiatku roku 1700 obsahuje prvky zložitého rezbárskeho umenia pokryté zlatom. V chóre a v otvorenej stĺpovej chodbe je možné vidieť krásne príklady portugalských dlaždíc. Hneď vedľa kláštorného kostola sa nachádza kostol Františkánskeho tretieho rádu. Jeho vyrezávaná fasáda je pokrytá sochami a zložitou výzdobou. Interiér zobrazuje portugalský barok v jeho bohatom detaile.

brazil-belo-horizonte-skyline-3

Belo Horizonte
Hlavné mesto štátu Minas Gerais dalo zákazku prvému brazílskemu architektovi Oscarovi Niemeyerovi a dnes jeho budovy priťahujú turistov a fanúšikov modernistickej architektúry z celého sveta. Jeho prvou prácou, ktorá ho odlíšila od bežných architektov, bol parabolicky zakrivený kostol sv. Františka z Assisi, vedľa jazera v okolí Pampulhy. Na svahu nad ním sa nachádza Niemeyerova skoršia budova kasína, teraz múzeum umenia, ktorá je prepojená záhradami navrhnutými záhradným architektom Roberto Burle Marxom. S výhľadom na veľké námestie Slobody v centre mesta sa nachádza klikatý bytový dom, budova Niemeyer, jedna z najznámejších raných diel. Čisté geometrické línie jeho neskoršieho Paláca umení označujú okraj Mestského parku, v ktorom sa nachádza remeselné centrum Minas Gerais. Postmoderná Rainha da Sucata „Kráľovná šrotu“ - je ďalšou dominantou budovy v Belo Horizonte. Je autorom je Éolo Maia a Sylvio Podestá. V súčasnosti tu sídli mineralogické múzeum.

ZÁJAZDY NA COPA AMERICA

ZÁJAZDY NA COPA AMERICA

Aktuálna ponuka leteckých zájazdov na turnaj Copa America

SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV