ME vo futbale | Všetko dôležité na jednom mieste | Futbalovysen.sk

BLOG

Prehľad všetkého dôležitého o ME vo futbale na jednom mieste

Milovníci cestovania a futbalu sa už pomaly pripravovali na futbalový sviatok. Lenže zasiahla vyššia moc. Šnúra futbalových zápasov sa posúva o rok. My už teraz prinášame kompletné informácie o ME vo futbale, aby ste sa mali na čo tešiť. Zrejme aj v tomto prípade bude platiť: „na dobré sa oplatí počkať".

Presúvaniu termínov ME a ostatných súťaží sa podrobne venujeme v tomto článku.

 

Historický prehľad ME vo futbale

ME, po novom prezývané aj EURO, sú Majstrovstvá Európy vo futbale.

Ten, kto nevidel európske futbalové majstrovstvá, nevie, o čo prichádza. Konajú sa každé 4 roky. Pokiaľ ste zatiaľ nedostali príležitosť zúčastniť sa ich, využite šancu. Oddýchnite si od práce a urobte si radosť. Čakajú na vás európske veľkomestá, hromada zábavy, zážitkov, a hlavne futbalových výkonov. Hráči do zápasu vložia dušu.

 

TIP: Pripravte si kameru a fanúšikovský dres, chystajú sa majstrovstvá storočia. 

 

Čo bude v roku 2021 iné?

Hneď niekoľko vecí. Nasledujúcim vyjadrením potešíme predovšetkým nadšených cestovateľov. ME sa nebudú ako zvyčajne konať v jednej či dvoch hostiteľských krajinách.

A tá najdôležitejšia vec: budú sa hrať o rok neskôr kvôli koronavírusu, ktorý v roku 2020 postihol celý svet.

Keď sa rozhodnete navštíviť ME vo futbale, pripravte si viac párov topánok. Je totiž definitívne, že pre zhliadnutie všetkých zápasov budete musieť pochodiť až 13 európskych miest. Iba dve z nich sa budú konať v jednej krajine, konkrétne v Anglicku. Pôjde o mestá Londýn a Glasgow. Zbytok zápasov bude roztrúsený po celej Európe. 12 štátov, 13 miest. No nie je to úžasné?

ME vo futbale

 

Navštívte ME vo futbale cestou po Európe

Tých, ktorých informácia o medzinárodnom turnaji vydesila, by sme radi upokojili. Nikde nie je písané, že na to, aby ste sa mohli zúčastniť zápasu EURO, musíte navštíviť všetky predošlé. Spojte výlet po krásach Európy s návštevou jedného z futbalových štadiónov. Užite si futbal tam, kde sa aktuálne nachádzate.

 

Kam za futbalom?

Program je zatiaľ nasledovný. Na oslavu futbalového výročia sa za vašimi obľúbenými hráčmi budete budete musieť vybrať do sveta.

ME vo futbale sú rozdelené do skupín. Priamy postupujúci z kvalifikácie:

  • A: Anglicko, Česko
  • B: Ukrajina, Portugalsko
  • C: Nemecko, Holandsko
  • D: Švajčiarsko, Dánsko
  • E: Chorvátsko, Wales
  • F: Španielsko, Švédsko
  • G: Poľsko, Rakúsko
  • H: Francúzsko, Turecko
  • I: Belgicko, Rusko
  • J: Taliansko, Fínsko

 

Štvrťfinálové zápasy

Skupiny štvrťfinálových zápasov sú rozdelené podľa tohto poradia. Rovnakým spôsobom prebehne aj skupinová fáza. Medzi hosťujúcimi mestami navštívite Mníchov, Baku, Rím a Petrohrad. Baku ako hlavné mesto Azerbajdžanu nie je, technicky vzaté, súčasťou Európy. Aj napriek tomu je súčasťou ME vo futbale výberu.

 

Osemfinálové zápasy

Osemfinálovým zápasom a skupinovému výberu budú hosťovať tieto mestá. Kodaň, Amsterdam, Brusel, Budapešť, Bukurešť, Bilbau, Glasgow a Dublin. Opäť je sieť zápasov rozšírená po celej Európe. Jedinečná príležitosť vziať batoh na plecia a spoznávať svet.

 

Finále ME vo futbale na slávnom Wembley

Anglický štadión Wembley bude hosťovať semifinálovým zápasom aj samotnému finále. Štadión Wembley sa nachádza v Londýne. Po štadióne Camp Nou je to druhý najväčší štadión v Európe. Je príznačné, že sa bude finále konať práve na tomto štadióne.

 

ME vo futbale

 

 Vedeli ste, že: štadión Wembley drží svetové prvenstvo v pošte zastrešených sedadiel? 
SPäŤ NA ZOZNAM BLOGOV